Babička na pionýrském táboře
já a z mého archivu

Babička na pionýrském táboře

11. 2. 2019

Možná jsem to s tím nadpisem přehnala, ale já z bývalých let znám hlavně tábory pionýrské, a ty moc dobře, protože jsem na ně jezdila jako vedoucí. Vzpomínky pomalu odvál čas a snad jen při prohlížení starých fotografií se vybaví nějaké momenty a ty vykouzlí na tváři úsměv.

Když před třemi lety v červnu 2016 nabídla retrotábor pro seniory Krajská rada seniorů, neváhala jsem ani minutu a okamžitě jsem se přihlásila. Jedinečná možnost, jak si to konečně vyzkoušet jako účastník. Přidalo se nás z Bohumína víc seniorek a zažily jsme v Kajlovci u Hradce nad Moravicí týden her, soutěží, výletů a dalších aktivit, které neodmyslitelně k táborům patří. Od ranní rozcvičky a nástupu po táborový karneval, noční hru či táborák.

tabor1.jpg

 

tabor2.jpg

tabor4.jpg

 

Utekl rok a další tábor uspořádal spolek Tábory v Beskydech, pokud ho budete chtít na Netu hledat, napište celý název bez mezer: taboryvbeskydech. Lákal nás na Horní Bečvu do rekreačního střediska Rališka. Opět jsem se přihlásila a se mnou další bohumíňačky i zdejší íčkařky. Tentokrát už jsme nespali v chatičkách, ale v rekreační ubytovně. Náplň tábora byla velice podobná. Soutěže, výlety, noční hra, karneval, jízda na koni, taneční večírky, tombola... Nic nebylo povinně, kdo chtěl, zúčastňoval se programu, kdo nechtěl, mohl jít individuálně na procházku jen tak se nadýchat čistého beskydského vzduchu.

tabor5.jpg

tabor6.jpg

Když jsem se loni přihlašovala opět na Bečvu, vedoucí Ivana Zelinová mi řekla, že mne jako pionýrku nechce. Hrklo ve mně, čím jsem se provinila, co jsem na táboře provedla tak špatného? A Ivana se smála a uklidnila mě, že jsem jako pionýrka šikovná, ale že mne chce jako vedoucí. A aby toho nebylo málo, hned dva turnusy. Tak jsem si to po mnoha letech opět vyzkoušela z té druhé strany. A neuvěříte, protože tábor měl název Žijeme spartakiádou, dokonce jsme nacvičovali spartakiádní skladby. Ukázka k vidění pouze na Facebooku, kdo na něm není aktivní, tomu se video nespustí

https://www.facebook.com/275393699196728/videos/1717315055004578/

Letos jsem se opět přihlašovala jako účastník a Ivana mi málem vynadala, že přece se mnou počítá jako s vedoucí a opět na oba turnusy. Tak jo, já to teda beru, šéfe. Moc už se na ty dva první dva zářijové týdny těším. Jestli vás týden s vrstevníky na retro táboře láká a jestli se tam se mnou chcete sejít, neváhejte se přihlásit. Letos má název Pohádka mládí.

 

 

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%