Aliance otevřela poradnu
pro ženy s PIP implantáty

Aliance otevřela poradnu
pro ženy s PIP implantáty

15. 1. 2012

Česká Aliance žen s rakovinou prsu spustila tento týden na svém webu poradnu pro ženy, které mají pro prodělané nemoci v těle vadný prsní implantát z Francie a rozhodují se jít na reoperaci. Aliance o tom informuje na svém webu.
Současně se vznikem poradny oslovuje sdružení odborníky, kteří pro tyto ženy pomohou zajistit kvalitní péči po celé České republice - psychologickou, diagnostickou, léčebnou, včetně případné právní pomoci.
Kontakt na poradnu Mamma problém 2012 najdete na webové adrese Aliance žen s rakovinou prsu www.breastcancer.cz.
Skandál s vadnými prsními implantáty se rozvířil na počátku letošního roku, kdy se zjistilo, že francouzský výrobce do nich místo lékařského silikonu dával průmyslový. V Česku se implantáty PIP přestaly používat v roce 2010, důvodem tehdy ale byl fakt, že bylo upozorňováno na jejich zvýšené praskání.
České ministerstvo zdravotnictví poté vydalo doporučení, že ženy, které ho v těle mohou mít, by měly zamířit k lékaři a implantáty si nechat vyjmout. Takový zákrok se podle odhadů může týkat až dvou tisíc žen, které zákrok prodělaly ještě před zákazem používání.
Kdo ale bude takové zákroky případně hradit, zatím jasné přiliš není. Ministerstvo na konci minulého týdne řeklo, že zřejmě opět doporučí, aby se u žen s implantáty ze zdravotních důvodů hradilo vyjmutí i reoperace, u kosmetických zákroků to ale nejspíš bude jen vyjmutí.

prsní implantáty zdraví
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.