Na Půlnočním turné Václava
Neckáře vystoupí Rottrová

Na Půlnočním turné Václava
Neckáře vystoupí Rottrová

9. 10. 2012

Marie Rottrová, která loni ukončila své velké samostatné koncerty, vystoupí jako exkluzivní host na Půlnočním turné Václava Neckáře. Neckář je spolu se skupinou Bacily a chlapeckým sborem Pueri Gaudentes absolvuje v druhé polovině prosince. Tři koncerty se uskuteční 17. prosince v ČEZ Aréně v Pardubicích, o den později v hale TJ Lokomotiva Plzeň a 19. prosince ve sportovní hale na pražském Výstavišti.

„S Maruškou jsme ještě nikdy nedělali, ale myslím, že je to dobrá volba a s bráchou si budou slušet. Po celá léta mezi námi existují sympatie a respekt. Krásně zpívá a je to stále krásná žena," řekl ČTK Václavův bratr Jan Neckář.

Ve vánočně laděném programu zazní novinky z posledního Neckářova alba Dobrý časy včetně hitu Půlnoční, zazní i starší skladby Stín katedrál, Tu kytaru jsem koupil kvůli tobě, Čaroděj Dobroděj, Planetárium, Suzanne nebo Kdo vchází do tvých snů (má lásko). Chybět nebudou ani tradiční české koledy. Forma účasti Rottrové se řeší, vyloučen není její duet s Václavem Neckářem.

Úspěšný comeback Václava Neckáře pokračuje vydáním dalšího singlu z desky Dobrý časy. Po vánoční Půlnoční a jarním duetu Na Rafandě s Lenkou Dusilovou nabídl Václav Neckář rádiím nostalgickou skladbu Bejvávalo.

Fenomenální návrat

Album Dobrý časy s hitem Půlnoční, který se na vyhlášení Cen Anděl 2011 stal vítězem v kategoriích Skladba a Videoklip roku, vyšlo na konci dubna. Právě prostřednictvím hitu Půlnoční ze soundtracku k filmu Alois Nebel zažil osmašedesátiletý Neckář zázračný návrat na hudební scénu. Se skupinou Bacily, která slaví 40 let od svého vzniku, vystoupil na řadě letních festivalů. V květnu absolvoval speciální turné k albu Dobrý časy s tvůrci nahrávky Jaromírem Švejdíkem, Dušanem Neuwerthem a dalšími hudebníky. Neckáře v roce 2002 postihla mozková mrtvice, na scénu se vrátil po roční rekonvalescenci.

„Pokaždé, když brácha natočil nějakou desku, tak se dobře prodávala. Svého času byl dokonce označen za hospodářský zázrak, který normální písničku nazpívá tak, že ji lidé kupují, jako kdyby ji potřebovali ke svému životu,“ podotkl Jan Neckář.

Václav Neckář začínal jako herecký elév v Mosteckém divadle pracujících a v plzeňském divadélku Alfa. Poté od roku 1966 účinkoval v divadle Rokoko, v letech 1968 až 1970 byl společně s Martou Kubišovou a Helenou Vondráčkovou členem pěvecké skupiny Golden Kids. Jako herec se proslavil především rolí v oscarovém filmu Jiřího Menzela Ostře sledované vlaky, ale hrál i hlavní role ve filmech Skřivánci na niti a pohádce Šíleně smutná princezna. Od 70. let natáčí a koncertuje se skupinou Bacily, kterou vede jeho bratr Jan Neckář. Letos byl uveden do Síně slávy hudebních cen Anděl.

Po sérii letních koncertů bratři Neckářové plánují vánoční album s českými koledami a původními skladbami, které by mělo vyjít na konci příštího roku. „Chtěl bych, aby znělo, jako kdyby mi při aranžování radili Dvořák se Smetanou a ještě tam stál někdo z Pink Floyd,“ dodal Jan Neckář.

koncert zpěvačka zpěvák
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.