Senioři mají jogu zdarma
Ilustrační foto: ingimage.com

Senioři mají jogu zdarma

25. 2. 2019

Na rozhraní Prahy 1 a Prahy 2 v Žitné ulici je otevřen nový multifunkční prostor. Jeho šéfky Martiny Procházkové jsme se zašli zeptat, jaké aktivity studio Space 4 You nabízí.

Čeho se mohou návštěvníci nového multifunkčního prostoru v centru Prahy zúčastnit?
Škála činností je opravdu pestrá. U nás je možné relaxovat v sauně, jít na masáž či absolvovat cvičení s fyzioterapeutem. Organizujeme lekce jogy pro všechny věkové kategorie. Zájemci si mohou protáhnout tělo při cvičení pilates, mohou se seznámit se základy boxu, kruháčem, a hitem je cvičení s vlastní váhou.

Můžete našim čtenářům představit cvičení s vlastní váhou?
Jde o efektivní cvičení šité na míru individuálním potřebám člověka, jako nakonec každé smysluplné cvičení. Tedy je alfaomegou posilování, které využívá odpor váhy těla bez potřeby jakéhokoli stroje.

Pro seniory jsou u vás lekce jogy zdarma. Jak to probíhá?
Ty mohou senioři navštívit vždy ve čtvrtek dopoledne. Naše lektorka je sama ve stejné věkové kategorii a má velké zkušenosti v přístupu k lidem nad 55 let. Je zapotřebí se registrovat přes náš systém nebo dopředu zavolat, a tak si zajistit možnost návštěvy u nás.Tělocvičny mají odpovídající zázemí včetně toalet a sprch. Lidé se také mohou po cvičení občerstvit a strávit pár chvil v komunikaci s ostatními návštěvníky.

Jistě máte v úmyslu připravovat i kulturní programy. Čím byste chtěli Pražany překvapit?
Moji prarodiče dbali na to, abychom byli kulturní za každých okolností. Kultivace je pro mne osobně něco, co mizí. Kinderstube, kterou jsem dostala do vínku, se týkala jazyků, kvalitní literatury, hudby, divadla, tedy kritického myšlení, ale i chování a stravování. Ráda bych ve Space4you zavedla klubové večery, kde se budeme inspirovat  a sdílet. V rukávu mám přednášku historika například o historii Karlova náměstí a okolí.

Vy sama jste zakladatelkou festivalu jogy Prague spirit festival, jehož IX. Ročník proběhne v metropoli ve dnech 15.3. až 21.3.2019. Můžete nám už prozradit něco málo z toho, na co se máme těšit?
Skutečně nevím, co bych Vám doporučila dřív. Ale určitě si nenechte ujít lekci pro seniory zdarma. Srdcovkou bude rovněž lekce pro neslyšící s Petrou Špindlerovou. A jinak máme spousty lekci se zahraničními lektory, takže vlastně jógujete a máte lekci angličtiny v jednom. Přijede hollywoodská herečka Hudson Leick, známá ze seriálu Xena, která se jógou zaobírá asi dvacet let. Rovněž velkým přínosem budou lekce s indickým vědcem a lékařem Vivek B. Gaurem. Hormonální jógu si můžete vyzkoušet v podání Radky Exnar, Češky žijící v Německu. Lekce partnerských studí v Obřadní síni Novoměstské radnice jsou rovněž zdarma a třeba zjistíte, že jejich studio je za rohem od Vás a nabízejí jógu pro seniory. Určitě nápomocná bude přednáška Zuzany Zwiebel o tom, jak si vybrat správný léčebný rezort v Indii. Osobně se těším na možnost konzultace s ajurvedickou lékařkou dr. Poornima Sreelalovou z Keraly a na sobotní večerní koncert  - Kirtan v podání Saytyaa a Pari v doprovodu českého multiinstrumentalisty Vojty Violinist. Bude se zpívat, bude se tancovat. Mottem 9.ročníku nakonec je NEJSTE SAMI. A my to myslíme naprosto vážně. Patříme přeci k sobě.  Podívejte se na program festivalu na www.praguespiritfestival.com, přijdťe, budeme se na Vás těšit.

Božena Hažová

 

 

 

cvičení
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5.5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.