Navštivte světy fantazie s novými knižními příběhy
www.pixabay.com

Navštivte světy fantazie s novými knižními příběhy

27. 2. 2019

Utečte všednímu shonu a přeneste se do vzdálených světů fantazie prostřednictvím nových knižních příběhů. Je libo výlet do vesmíru, návštěvu zpět v čase nebo naopak náhled do tajemné budoucnosti? To vše přinášejí knižní novinky, které se nyní objevily na pultech knihkupectví.

Scott Reintgen – Nyxia
Každý z nich pochází z jiného kouta světa, mají odlišnou kulturu a mluví jinými jazyky. Jedno mají ale společné – život v chudobě plný nežádoucích překážek. Deset mladých lidí je vysláno vesmírnou korporací Babel Communications na osídlenou planetu Eden. Mají za úkol těžit tajemnou všemocnou hmotu Nyxia, která hýbe celým vesmírem. Účast na misi je placena doživotní rentou, o které by se každému mohlo jenom zdát. Nic ale není zadarmo, na Eden se dostanou jenom ti nejlepší. Překoná hlavní hrdina Emmet všechny nástrahy a splní si tak svůj sen o lepším životě? První díl úspěšné young adult trilogie stojí 399 Kč.

Hayley Barker – Poslední číslo
Britská autorka Hayley Barker ve svém debutu představuje rodnou zemi v temném světle – společnost je rozdělena na rasu Čistých
a Dreky, kteří jsou bráni jako spodina lidstva. Přistěhovalci jsou odsunuti do ghett, kde musí pracovat pouze za nepoživatelnou stravu a žít v neustálém strachu z temného cirkusu, který putuje městem a jako rozptýlení nabízí lidem čisté krve hrozivá vystoupení, jejichž součástí jsou právě potomci Dreků. Jednou z těch, která je noc co noc nucena bojovat o svůj život, je Hošiko. Ben se zase narodil na opačné straně. Dokáží si k sobě najít cestu? Cena: 399 Kč.

David D. Levine – Arabella z Marsu
Ve sci-fi příběhu odehrávajícím se v Anglii v 17. století lidé kolonizovali Mars. Za vlády krále Viléma III. vzducholodě plynou v meziplanetárním prostoru mezi Zemí a Marsem pod společností Mars Trading Company a přinášejí čím dál větší bohatství pro své investory. Planeta se stala domovem také pro Arabellu Ashby, šestnáctiletou dívku vyrůstající v tomto nehostinném prostředí, které rozhodně není ideální pro mladou anglickou dámu. To se Arabellina matka rozhodne napravit tím, že svou dceru pošle na převýchovu do exotického světa – do Londýna. Cena: 399 Kč.

Martha Wells – Výpadek systémů
V budoucnosti, která je ovládána technologickými korporacemi, musí být všechny vesmírné mise podpořeny a placeny všemocnou Společností. Na vzdálené planetě pracuje tým vědců na povrchových průzkumech za bedlivého dohledu bezpečnostních androidů zmíněné korporace. Ta ale nepočítá s droidem, který hackoval vlastní systém, nabyl vědomí a nyní se identifikuje jako Robokat, byť zatím relativně  v tichosti. Pohrdá svými lidskými stvořiteli a jediné, co si opravdu přeje, je tiché místo daleko od lidí, kde by mohl přemýšlet nad svou vlastní existencí. Nicméně jeho plány jsou narušeny, když tým jedné z misí zmizí. Jaké jsou skutečné záměry Společnosti? Titul najdete na pultech Knihy Dobrovský za 249 Kč.

Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.