Kam s tím? Třídím, třídíš, třídíme
Foto: autorka

Kam s tím? Třídím, třídíš, třídíme

8. 3. 2019

Vypůjčila jsem si, tak trochu, začátek titulku od klasika, snad mi to bude prominuto.

Třídím, třídíš, třídíme! Opravdu?

V dnešní době je více než moderní žít zdravě, jíst zdravě, sportovat, hýbat se. Potud je to v pořádku (nebo by bylo lepší napsat, že je to ok?). A tak všichni běháme, jezdíme na kole, chodíme do fitka, nakupujeme předražené bio potraviny, které k nám doletěly z druhé poloviny zeměkoule a kdo ví, v jakých podmínkách byly pěstovány či skladovány.

Dalším fenoménem doby je dodržování pitného režimu. Už nepijeme, když máme žízeň, ale popíjíme pořád. Nápoje si nosíme se sebou v pet lahvích nebo v plechu, které se po vypití vyhodí. A v tom je zakopaný pes.

Pet láhve a nápoje v plechu - prokletí moderní doby?

Nikdy nepochopím člověka, který jede do přírody obtěžkán vodou v láhvi, kterou  po vypití prostě odhodí. Skoro nic nevážící petku. A tak se v lese, na louce nebo v řece válejí desítky, stovky prázdných petek. Na věky.

Nebo si myslíte, že je normální, aby z okénka auta vylétla na silnici plechovka od nápoje? Je normální, že v řece s vodními ptáky plave spousta plastového odpadu?  Normální to teda rozhodně není, ale běžné? Ano, bohužel.

Jsi normální homo sapiens?

Co jsme to ty naše potomky naučili? My to přece neděláme. My odpad třídíme a nosíme do kontejnerů. Tak kdo to potom dělá? Třídím, třídíš, třídíme?

Jak budeme žít ve zdravém prostředí, když si ho tak zaneřádíme? 

Fotografie, které jsem k článku připojila, jsem "nasbírala" při procházce kolem řeky. A protože to nejsou pěkné fotky, tak vám jich předkládám jenom pár. Jak vidno, můžeme si vybrat barvu, velikost i tvar vyhozených petek. Všeho je dost.

A příroda pláče, ale ona nám to vrátí! Dejte na mě...

 

 

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 22 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.