Moje energie: Slunce, les a spokojenost
Foto autorka

Moje energie: Slunce, les a spokojenost

13. 3. 2019

Co je to energie? Energie je něco, co patří k životu, stejně jako třeba voda a vzduch. Bez těch bychom také nebyli. Energie má mnoho podob. Tak třeba elektřina. Ta je pro mě opravdu moc důležitá. Nedovedu si představit, že bychom několik hodin byli bez elektrického proudu, jako lidé, které zasáhl orkán Eberhard, bylo mi jich opravdu líto. Musím přiznat, že při představě, že by nám za tu dobu rozmrzl náš po okraj nacpaný mrazák mě polévalo horko. Nejsem zastáncem asketického života, takže tuto energii mám moc ráda.

Další energie je ta duševní. Tam trochu pokulhávám, i když žádný tichošlápek nejsem. Umím se rozčílit, vybuchnout jako papiňák. To je energie vybíjecí, ale myslím, že pro život také důležitá. Není dobré v sobě dusit emoce, ale zase to musí být takový výbuch, který nikomu neublíží.

A teď to dobíjení. Nabíjí mě slunce, celou zimu se těším na jaro a na teplé sluneční paprsky. Nabíjí mě naši pejsci, mám ráda, když si ráno přijdou pro pohlazení a já je pomuchluji. Nabíjí mě výlety do přírody, stačí třeba jen kopec nedaleko od nás. A co mě nabíjí úplně nejvíc, je moje velká láska a tou je les. Toulky po lese, k tomu houbaření, šumění stromů, ticho, a co je hlavní, když se jedná o les ve Starých Splavech, to je energie, kterou si snažím každoročně dopřát.

Důležitou dobíječkou je pro mě práce. Chodím nepravidelně na brigády, kde se sejdu s kolegyněmi přibližně stejného věku, mimochodem jsem tam jedna z nejmladších, a když začneme vzpomínat, vyprávět a poučovat naše mladší kolegyně, přijde to poslední dobití, a tím je smích. A ten? Ten je pro život hodně důležitý, nejsem žádný velký smíšek, ale když se cítím dobře, umím být i vtipná a docela bezprostřední.

Trochu víc jsem se rozepsala, než je u mě zvykem, ale toto téma se nedá odbýt jen několika větami. Přidala jsem 3 dobíjecí fotky.

 

Partneři soutěže:

DIG_680x140_stat.jpg

710x100-4.png

Soutěž Moje energie
Hodnocení:
(5 b. / 20 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.