Moje energie jménem toulavé boty
Foto: autorka

Moje energie jménem toulavé boty

17. 3. 2019

Energii k životu nezbytně potřebujeme. Pokud se týče té elektrické, zastavil by se bez ní veškerý provoz výroby, dopravy, domácnosti. Žehráme sice na všudypřítomné sloupy elektrického vedení, ale co naplat, jsou potřebné. Dovedete si představit věčnou tmu, studenou plotnu a studené syrové jídlo nebo snad dokonce, bože chraň - život bez internetu? Já tedy ne. Na elektřině je můj život závislý. Není to ale moje jediná závislost. Tu další jsem si vypěstovala  v přírodě. Po polední nezbytné závislostní kávičce nejsem k udržení. Házím na záda batůžek, do něho vodu a foťák a tradá ven. Je docela jedno, kam se vydám. K uspokojení mé závislosti stačí obejít rybníček za městem, zajít k mé oblíbené kapličce v polích, projít se podle řeky ... chvíli rázuji a chvíli zase postojím. Pozoruji mraky nad hlavou a co se kde změnilo od posledně. Nevadí mi zima, natáhnu kulicha a rukavice. Zbožňuji jarní probouzející se přírodu, nalévající se pupeny, rozkvétající květy, párující se kačky i havěť, vylézající z chladných děr na sluníčko. Užívám si chvíle na letní polní cestě, kdy se loudám a utápím ve slunečních paprscích, za skřivánčího zpěvu sleduji v žáru se vlnící  lány, poslouchám hukot překotně poletujících a nadbytkem opilých včel, čmeláků i barevných motýlů. Miluji podzimní zklidnění, jablka na stromech, vonící listí hrající všemi barvami, zkrátka přírodu ukládající se k zimnímu spánku. Domů se vracívám spokojená a dychtivá, jaké to úlovky jsem uložila na paměťovou kartu.

Přijdu domů, vyzuji toulavé botky, stisknu knoflík a pustím opět tu energii elektrickou do počítače. Baví mě čtenáře i60 seznamovat se svými toulkami mým městem i jeho okolím a těší mě, když mé radosti sdílejí se mnou. Mou nabíječkou je příroda a jste jí i vy, vážení a milí čtenáři.

Já s písničkou jdu jako ptáček

Mým zvykem je doprovázet svoje toulky fotkami a nejinak tomu bude i u tohoto příspěvku. Možná však čekáte něco jiného, než uvidíte. Rozhodla jsem se totiž ponořit do archivu a vložit energii do vyhledání  právě toho, co se jindy klopotně a většinou neúspěšně snažím odstranit. Ano, jsou to sloupy a dráty, přivádějící elektrickou energii do našich domovů. Fotografy pro jejich všudypřítomnost na těch nejlepších místech pro pořízení záběru upřímně nenáviděné. Nicméně důležité, až nejdůležitější...

 

Partneři soutěže:

710x100-4.png

DIG_680x140_stat.jpg

 

Soutěž Moje energie
Hodnocení:
(5 b. / 19 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%