Tajnosti mé kabelky
Ilustrační foto: pixabay.com

Tajnosti mé kabelky

22. 3. 2019

Jsem babička moderní, nemám v patách Sultána ani Tyrla a místo kapsáře, odkud babička na Starém bělidle tahala cukrátka pro děti, mám kabelku. Moje kabelka je i pro mne kolikrát záhadou, protože neustále zvětšuje svoji váhu. Rodina se do mne strefuje všetečnými dotazy, co tam, proboha, máš ? Nosí tam cihlu, prohlásil tuhle můj muž.

Ve své kabelce mám všechno, co je nutné na přežití, odbývám je. Proč teda nenosíš baťoh? Ten mi přijde málo elegantní, správná dáma má mít přece kabelku. To, co nosíš ty, ale už není kabelka! No, řekni nám přece, co tam máš? Dožrala jsem se a povídám: Mám tam kromě jiného i bochník chleba a malé pivo, kdyby na mě přišel hlad! A do toho malý vnouček:…A babi, to je to pivo, co kradeš dědovi na chatě ze sklepa, viď?

Příležitostně jsem udělala přednášku vnučkám o důležitosti takové dámské kabelky. To, co máte v kabelce, je tajné a nesmíte to nikomu říct, ani ukázat, prohlásila jsem. A to ani mámě a tátovi, byla jejich první otázka. Jo, těm jo, připustila jsem…ale nikomu jinému! Ta nejstarší se začala uculovat a druhá nejstarší po chvíli přemýšlení povídá: Babička si z nás ZASE DĚLÁ SRANDU! Ale pro jistotu si přitiskly své kabelky na prsa. A vnuk tomu zas dal korunu: A babi, já taky nesmím nikomu říkat, co mám v kapsách?!

Vnučky se pak začaly chichotat a posléze z nich vypadlo: A my stejně víme, co tam máš! My jsme si to prohlídly, když ses nedívala! Tak jsem okamžitě spustila novou přednášku o tom, jak do cizích kabelek SE ZÁSADNĚ NELEZE!

Mimochodem - už několikrát mne napadlo, co asi tak nosila ve svých košíčcích Manon Lescaut. Nemohla jsem si vzpomenout, jestli to někdy prozradila, ale vždyť přece šeptala: Mám tam své….a své…

Já tam taky mám „své a své“ a co to je, do toho teda nikomu nic není !

 

P.S. – vzpomněla jsem si, že ta Manon tam údajně měla nějaké věnečky. Teda – žádné věnce se mi už, bohužel, do kabelky teda opravdu, ale opravdu nevejdou!

 

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.