Varhošť
Foto: autorka

Varhošť

28. 3. 2019

Pozvání na rozhlednu Varhošť

9. 3.2019 na Josefa, sluníčko přímo lákalo a vybízelo na výlet. Tak jsme tedy vyjeli, míjeli jsme Milešovku, byla pěkně vyfoukaná, jeli okolo Lovoše, až jsme dojeli do Litoměřic. V Litoměřicích jsme to stočili do prudšího stoupání a už jsme byli někde nahoře v úzkých silničkách. Přes dvě malé vesničky jsme dojeli pod zalesněný kopec a u úpatí ukazatel - směr rozhledna Varhošť.

Zaparkovali jsme a vydali se turistickou cestou. Kopec není náročný, na vrcholku se tyčí železná rozhledna, která v roce 1973 nahradila starší dřevěnou rozhlednu z roku 1927. 

Z rozhledny je výborný rozhled od Řípu, přes Hazmburk, Lovoš, Milešovku a Kletečnou. Na západě jsou vidět Krušné hory. Za dobré viditelnosti se dohlédne až k Jizerským horám. Vidíme, jak se klikatí řeka Labe od střekovského zdymadla až ke Štětí. Tedy, to vše bychom viděli, kdyby ...

Na to vše jsem se těšila, jenže ouha. Vylezla jsem nahoru, a když jsem začala fotit, přihnal se studený severák, začaly padat kroupy se sněhem. Opravdu jsem měla během chvíle ruce ledové. Rádi jsme sestoupali do údolí, kde bylo již lepší počasí. Mohlo být lépe, ale čerstvý vzduch stál také za to. 

cestování
Hodnocení:
(5 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%