BESIP a policie
ilustrační foto: pixabay.com

BESIP a policie

27. 3. 2019

Čekal jsem na kamaráda na kruhové křižovatce u pomníku RA v našem okresním městě včera - v pondělí. Auta velmi svižně projížděla, jen několik roků nová kruhová křižovatka plnila a plní původní dopravně - bezpečnostní záměr, nehody zde prakticky nejsou, ani nehody seniorů/seniorek. Abych si zkrátil dobu čekání, udělal jsem si malou statistiku.

Bylo odpoledne po 15.00 hod. – normální pracovní den, žádné prázdniny, žádné hromadné dovolené, většinou mnohde již konec pracovní doby, dětem končí družina, ….. Byl jsem tam jen asi 20 minut. Za tu dobu projelo asi 34 osobních aut. Nedošlo k žádné dopravní nehodě. Překvapilo mě, že 19 aut z toho řídily ženy, musím říct, že toto překvapení bylo v dobrém, obdivuji tento velký podíl řidiček. Z těch 34 řidičů a řidiček jich 11 telefonovalo s telefonem v ruce, ano, s telefonem v ruce při průjezdu frekventovanou kruhovou křižovatkou. A to se mně nelíbí. A předposlední číslo mé malé statistiky je, že z těch 11 telefonujících řidičů bylo 8 řidiček. Vážné je, že 4 řidiči – muži mladší neměli zapnuté bezpečnostní pásy. Nevím, která policie to má kontrolovat, zda městská nebo republiková, nebo snad BIS? Jisté je, že to nekontroluje asi nikdo. A přitom je to tak prosté, na kruhové křižovatce projíždí řidič pomaleji (většinou) přímo kolem vás. Tak jeho další zastavení a s důkazem o telefonování, jsou velmi jednoduché. Při tom hands free do auta se dá dnes tak snadno pořídit a také levné. Co na to my všichni? A co na to policie? Co na to BESIP? V TV vidíme, jak policie honí kradená auta, jak honí řidiče pod vlivem…. Je to jistě velmi poutavé. Zastavit ale telefonujícího řidiče, je nezábavné, bude se dohadovat, a nebude chtít věřit, že někdo chce „Pomáhat a chránit“. Ochraňuj tedy nás řidiče seniory/seniorky Sv. Kryštof a taky BESIP

Můj příběh
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%