Cviky, které vás vrátí do kondice - 5. díl
Foto: Fit Pain Free

Cviky, které vás vrátí do kondice - 5. díl

4. 5. 2019

Hana Toufarová, zkušená lektorka s více než 30letou praxí, přivezla z Ameriky do České republiky novou cvičební metodu Fit Pain Free, která je unikátní v tom, že se dívá na tělo v souvislostech, hledá příčiny bolestí a špatné pohybové návyky nahrazuje novými – správnými.

V tomto díle se zaměříme na pevnější hýždě a stehna.

Tento cvik pro pevnější zadeček, stehna a zapojení zádových svalů (Sit to Stand) skvěle posílí mezilopatkové svaly i všechny extenzory páteře (tj. svaly okolo páteře), a navíc jím hezky protáhnete prsní svaly, zpevníte stehna a hýždě a zlepšíte celkovou stabilitu těla. Uvědomte si, kolikrát za den tento pohyb uděláte, a jak moc tedy správným provedením můžete udělat pro své tělo.

 Základní pozice:
- Sedněte si na židli. Zvolte takovou, abyste měli chodidla na zemi a v kolenou 90°.
- Nohy mějte na šířku kyčlí, špičky směřují dopředu.
- Seďte rovně, dejte ruce v týl, tlačte ramena dolů a lopatky k sobě.

Provedení:
- Pomalu si stoupněte. Dbejte na to, aby byly oba lokty stále vzadu (tak, že je nevidíte). Kolena jsou ve stejné šíři – nesmí jít od sebe ani k sobě.
- Posaďte se zpět na místo.
- Během cviku se soustřeďte na to, aby byly lokty stále vzadu, lopatky u sebe, ramena od uší dolů a kolena ve stejné šíři. Pohyb nahoru i dolů mějte zcela pod kontrolou a dosedejte pomalu.
Cvik opakujte 10x.

Fit Pain Free je nová metoda cvičení, jejíž základy k nám přišly z Ameriky. Na jejím vývoji se podílí i Češka žijící v USA Líba Plačková. U nás ji propaguje zkušená lektorka a trenérka Hana Toufarová. Metoda Fit Pain Free je metoda izolovaného cvičení, která se zaměřuje na hledání a odstraňování příčin bolestí svalů a kloubů. U většiny cviků pracuje jen jeden sval – tj. pracuje izolovaně, ostatní mu nepomáhají a tím se jednotlivé svaly „donutí“ správně fungovat. Metodu Fit Pain Free mohou cvičit děti, dospělí i senioři, začátečníci i vrcholoví sportovci. K dispozici jim je dnes přes 400 cviků a přibývají další. Vydat se můžete na skupinové lekce, které se konají po celé České republice, anebo můžete zvolit individuální konzultaci. V rámci ní lektorka provede vstupní diagnózu, vybere a především vás naučí potřebné cviky, a na míru vám vytvoří tréninkový plán. 

cvičení
Hodnocení:
(5.5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%