Přes 1,6 milionu Britů
okolo 35 let žije s rodiči

Přes 1,6 milionu Britů
okolo 35 let žije s rodiči

14. 10. 2012

Více než 1,6 milionu Britů mezi 20 a 40 lety žije s rodiči, protože si nemohou dovolit vlastní bydlení. Mezi sociology panují obavy, že se kvůli tomu mladí lidé nenaučí samostatnosti. Informoval o tom na svých internetových stránkách britský deník The Guardian.

V průzkumu společnosti YouGov vyjádřila zhruba polovina rodičů obavy, že se jejich dětem nikdy nepodaří najít si vlastní bydlení. Podobné množství rodičů si myslí, že jejich děti kvůli tomu, že se nikdy neodstěhovali, nemohou dosáhnout nezávislosti.

Problémy přiznávají i samotní dospělí, kteří u svých rodičů bydlí. Dvě třetiny z nich uvedly, že je pro ně složité navazovat partnerské vztahy. Velká část také přiznává, že se jejich vztah s rodiči kvůli společnému bydlení zhoršil.

„Mladí lidé jsou bezpochyby vděční, že mohou žít s mámou a tátou a ušetřit tak peníze,“ řekl Campbell Robb z charitativní organizace Shelter, která se zabývá problematikou bydlení. „Vyvstává ale otázka, zda je přijatelné, aby se stalo normou, že lidé zůstávají doma až do 35 let, když přitom víme, že se snaží být nezávislí a najít si vlastní cestu životem,“ dodal.

Podle Robba situaci zavinil nedostatek bytů na trhu, kvůli němuž je nájem příliš vysoký a řada mladých lidí si ho nemůže dovolit. Dvacátníci a třicátníci tak podle Robba "zamrzli ve vývoji" a mají problém naplnit své představy o životě.

Velká Británie
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...