Velikonoce 2019

Velikonoce 2019

18. 4. 2019

Vážení čtenáři,

letošní zima, ač již astronomicky předala svoji vládu jaru, pořád se nějak nehodlá smířit s tím, že je načase se odporoučet a své křeslo přepustit jaru. To už napnulo síly a snaží se zemi prohřát, kvítka nechat rozkvést tak, aby včely, zpěvní ptáci a jiný hmyz měli dostatek jarní pastvy. Tu náhle však se znovu probudí zima a svými přízemními mrazíky šmahem spálí, co se dá. Komu by nebylo líto spálených květů ovocných dřevin, magnolií a jiných květin? Ale co naplat. Počasí neporučíme, zrovna tak, jako dešti, kterého je na jarní měsíce pomálu a v létě bude zase citelně chybět voda.

Nicméně, jaro krom probouzející se přírody nám přináší i velikonoční svátky. Vsí se nesou melodie koled malých koledníčků s košíčky vajec a dobrot, zkrátka, kdo co dá. Ti si koledu zaslouží. Oproti nim velcí koledníci v hodně bujaré náladě, s falešnou notičkou a slova nenalézajíce, s flaškou a pomlázkou jdou především vykoledovat hodně velkých panáků a hlavně, jednou v roce beztrestně vysekat ženu, lásku, milenku, sousedku, to si přeci nemohou nechat ujít. A to je zatím dnešní obraz velikonoc na některých vsích...ba i u nás na vsi.

Tak vítejte, svátky jara – vnášíte opět po zimních měsících do kraje nový život, lidem radost z probouzející se přírody a všem radost ze života.

Krásné velikonoce …...

 

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Znáte své tělo? Tento týden si dáme otázky z biologie a konkrétně se budou týkat lidského těla.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

24%

Ano, ale zatím jen částečně

16%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

15%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

19%

Ne, protože na to nemám peníze

13%