Hody hody doprovody…
Foto autorka

Hody hody doprovody…

24. 4. 2019

Rok se s rokem sešel a jsou tu velikonoce. Tyto svátky jara trávíme pravidelně každý rok s našimi blízkými kamarády. Vždy to obnáší záruku dobré nálady, veselí, humoru, pohody a hlavně poznávání nových míst naší krásné vlasti. O to, aby to bylo zajímavé, se stará náš velitel a výborný organizátor Míla Bartoš. A nejinak to bylo i letos. Původně byl vybrán Karlštejn, ale sehnat tam ubytování pro 10 lidí na jednu noc je zcela nemožné. Nakonec se mu to podařilo v oblasti Krušných hor, pod Horou Svatého Šebestiána v penzionu s názvem První Mlýn v Bezručově údolí. A za to mu patří velký dík nás všech, neboť lokalitu vybral moc dobře.

Je neděle ráno, 21.4.2019, my sedáme do auta a vydáváme se na cestu směr Chomutov, kde se výše jmenované místo nachází. V této oblasti jsme nikdy nebyli, mapa nebyla moc srozumitelná a my jsme známí kufrováním, ale tentokrát se nám to povedlo na první dobrou a téměř ve stanoveném čase. Uvítání bylo srdečné a radostné z opětovného setkání. Následovala kávička, pivečko a itinerář našeho putování.

Bezručovo údolí je jedno z nejhlubších a nejkrásnějších údolí v Krušných horách. První cesta vedla do kopce lesem a cílem byla obec Blatno. Po malém osvěžení jsme pokračovali tentokrát z kopce k vodní nádrži Kamenička. Jedná se o zdroj pitné vody pro Chomutov. Kamenička byla vybudována v roce 1904, její rozloha je 6 ha, délka 470 m, šířka 150 m, hloubka 32 m. Kamenná hráz je 153 m dlouhá, 4 m široká, 32,85 m vysoká a to vše se nachází v nadmořské výšce 597 m. Tuto výšku jsme všichni překonali celkem bez újmy na zdraví.

Suma sumárum to byl velice vydařený výlet. Večer nechyběla kytara, na kterou Míla hraje opravdu bravurně, zpěv, dobré pití a jídlo a hlavně smích a pohoda. V pondělí nechyběla pomlázka, u které bylo hodně veselo, takže určitě neuschneme. Podnikli jsme spolu ještě výlet do nedalekého Jirkova, kde jsme navštívili zámek Červený Hrádek, který představím samostatně.

Vyprávění je trochu delší, fotek také není zrovna málo, ale uznejte, že takové setkání se nedá odbýt jednou větou a dvěma fotkami. Přeji krásné jaro i léto.

Veškeré Informace o lokalitě jsou dostupné na netu.

cestování
Hodnocení:
(5 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.