Další novinky a vylepšení portálu i60: blogy, klubové weby a e-booky
Ilustrační foto: ingimage.com

Další novinky a vylepšení portálu i60: blogy, klubové weby a e-booky

26. 4. 2019

Největší portál pro aktivní seniory i60.cz přichází s dalšími novinkami. Ocení je zejména aktivní čtenáři, kteří se již řadu let podílejí na obsahu tohoto internetového magazínu. 

Registrovaní čtenáři mají od dnešního dne možnost vytvářet a spravovat na i60 své blogy, nejrůznější seniorské kluby či spolky budou moci mít na i60 své vlastní webové stránky a aktivní čtenáři, kteří na portále i60 zveřejňují své články, si je nyní mohou zpracovávat do jednoduchých e-booků. Pojďme si tedy tyto novinky představit blíže.

Weby pro kluby, spolky, ale i skupiny registrovaných čtenářů

Jste členové nějakého seniorského klubu či spolku a nemáte své webové stránky? Můžete si je zřídit na portálu i60. Je to jednoduché.

Kliknete na hlavní stránce na horní liště na odkaz Kluby. Objeví se vám registrační tabulka, kde si založíte klub - jeho název, místo, kde klub působí, napíšete pár řádků o klubu, nahrajete obrázek klubu a kliknete na odkaz Vytvořit klub.
Nyní si můžete pohrát se vzhledem webových stránek. Vpravo nahoře kliknete na tlačítko Nastavení a pak si můžete zvolit barvu pozadí webu a barvu písma. A především můžete nastavit, zda bude klub veřejný - uvidí jej všichni čtenáři portálu i60, anebo soukromý. Na ten se dostanou jen členové klubu. Ty přizvete do klubu tak, že kliknete na odkaz Členové a pak na tačítko Pozvat osobu do klubu. Zvolit si za člena klubu můžete jakohokoliv registrovaného čtenáře portálu i60 (ten samozřejmě musí zareagovat na vaši žádost). Pokud osoba, kterou chcete mít v klubu, není na portále i60 zaregistrovaná, musí se nejprve zaregistrovat. Nový člen klubu pak od zakladatele může získat roli správce - stejně jako zakladatel klubu může na klubový web vkládat fotografie, texty, pozvánky pro členy klubu na nejrůznější akce, setkání, schůze klubu apod. Všichni členové klubu si mohou také psát vzkazy, které vidí výhradně jen členové klubu.

Kluby tak mohou zakládat jednak registrovaní čtenáři, kteří se na portále i60 spřátelili, ale také členové různých spolků a skupin - fotografové, zahrádkáři, pejskaři, skalničkáři, rybáři atd.

Jak mohou klubové webové stránky vypadat? Třeba takto:

klub.png

 

Čtenářské blogy

Často jsme v uplynulých letech dostávali do redakce dotazy, zde zřídíme v rámci portálu i60 čtenářské blogy. Odpovídali jsme, že takovými blogy jsou vlastně současné čtenářské profily. Přesto jsme nakonec na tyto dotazy zareagovali. Registrovaní čtenáři nyní mají možnost zakládat si své blogy, na kterých si mohou vydávat své texty a fotografie. Založení blogů (najdete jej také na horní liště hlavní stránky i60) je podobné jako u klubů a stejné jsou i možné úpravy - barevnost, vložení hlavní fotografie apod. Na rozdíl od současných čtenářských profilů nebude redakce texty editovat, příspěvky si tedy mohou vydávat blogeři okamžitě, nemusejí čekat na to, až jej k vydání zařadí redakce. Registrovaní čtenáři si budou moci na svůj nově založený blog také jednoduše stáhnout články ze svých čtenářských profilů, a to tak, že si ve formuláři v dolní části vyberou článek z uvedeného seznamu příspěvků.

A pozor, podle Všeobecných pravidel bude mít redakce právo převzít si zajímavé příspěvky blogerů na hlavní stránku portálu i60!
Na ukázku blogu se můžete podívat zde:

blog.png

 

Vytvořte si své e-booky

Jste již dlouholetými přispěvovateli portálu i60. A chtěli byste si některé články upravit do formy tzv. e-booku, který pak třeba mailem pošlete svým známým? Tak pojďme se na to podívat...

Na horní liště kliknete na odkaz Projekty a pak na Tvorba ebooku. Objeví se vám seznam článků z vašeho čtenářského profilu. Do políček zaškrtnete, které články chcete vybrat, a pak kliknete na odkaz Uspořádat ebook. Myší pak můžete články různě přesouvat a nakonec kliknete na odkaz Dokončit ebook. Vytvoří se PDF, které si následně můžete stáhnout do počítače kliknutím na šipku v horní části - zde:

ebook.png

 

Další úpravy a vylepšení portálu i60

Jak jste si asi všimli, k mírným úpravám došlo i na hlavní stránce portálu i60, kde jsme pod velkou karuselovou fotku umístili tři články. Na toto místo budeme vkládat i vybrané čtenářské příspěvky. Další novinkou jsou pak výsledky kvízu. Vždy v neděli poté, co se ukončí týdenní soutěž a vylosuje se výherce, objeví se na stránce výčet správných odpovědí. Soutěžící si tak mohou zkontrolovat, kde udělali v průběhu týdne chybu.

A poslední novinku si ještě schováváme na příští týden.

Věříme, že se nám naše úpravy a nové služby (kluby, blogy, ebooky) budou líbit a že si portál i60 i nadále udrží vaši přízeň.

Tahle země není jenom pro mladý!          

i60.cz
Hodnocení:
(4.9 b. / 26 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Znáte své tělo? Tento týden si dáme otázky z biologie a konkrétně se budou týkat lidského těla.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

24%

Ano, ale zatím jen částečně

16%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

15%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

19%

Ne, protože na to nemám peníze

13%