82letá rakouská penzistka
vyhnala lupiče z banky

82letá rakouská penzistka
vyhnala lupiče z banky

17. 10. 2012

Neohrožená 82letá seniorka vypudila z rakouské banky ozbrojeného lupiče. Strhla mu z hlavy masku, sebrala kořist a vyhnala pryč. Příběh jako vystřižený z kriminální komedie se odehrál v pondělí v malé dolnorakouské obci Sankt Egyden am Steinfeld jižně od Vídně. Podle policie byl muž skutečně nebezpečný.

"Ta scénka byla zralá na kabaret," řekl agentuře DPA mluvčí místní policie. Rázná penzistka se podle něj vlastně nezachovala správně. "Ten chlap byl všechno, jenom ne neškodný," uvedl mluvčí.

Žena rakouskému deníku Österreich řekla, že strach nemívá. "A už vůbec ne z mužů," ujistila. Až dodatečně se dověděla, že několikrát trestaný recidivista měl plynovou pistoli.

Média, policie i hrdinka samotná líčí sled událostí následovně: Klientka Hertha W. právě stála u přepážky, aby zaplatila životní pojištění, když se do banky vřítil maskovaný muž, který s pistolí v ruce žádal peníze.

"Říkala jsem si, že to snad není možné. Pak jsem se k němu zezadu připlížila a prostě mu strhla masku," sdělila hrdinka deníku Kurier. Když ji pachatel okřikl a znovu si nasadil masku, nenechala se Hertha W. zastrašit. Podruhé strženou masku hodila za přepážky, aby si ji muž nemohl opět rychle nasadit.

Tašku s penězi, kterou lupiči vydala bankovní úřednice, seniorka neřádovi vytrhla z ruky a prohlásila: "Peníze patří bance." Rezignovaný zločinec se dal na útěk. O něco později ho dopadla policie.

S pohoršením se nejdřív penzistka vyjádřila o ostatních mužích v bance, protože podle ní nikdo nehnul prstem. "Možná se ale příliš často dívám na kriminálky v televizi," připustila.

zajímavosti
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%