Cestující v metru mohou
poslouchat minutové hry

Cestující v metru mohou
poslouchat minutové hry

17. 10. 2012

Minutové hry Českého rozhlasu mohou od pondělí poslouchat cestující v metru. Hry s krátkou stopáží se vysílají každý den ve vestibulu stanice Můstek, kde budou ke slyšení do 20. listopadu.

„Oživení veřejného prostoru je současným trendem po celém světě, proto jsme velmi rádi přijali nabídku Českého rozhlasu na využití miniaturního formátu rozhlasových her. Vzhledem k rychlému pohybu cestujících v MHD je minutová hra přesně tím formátem, který má v takových prostorách šanci,“ řekl vedoucí Oddělení marketingu Dopravního podniku Petr Malík.

Hry se vysílají každý den mezi 15. a 19. hodinou ve vestibulu metra A Můstek na výstupu ve směru Václavské náměstí a metra B Můstek na východu k Jungmannovu náměstí. Rozhlas natočil více než sto her, na kterých se podíleli známí čeští umělci. Diváci v příbězích uslyší například Jiřinu Jiráskovou, Oldřicha Kaisera, Hanu Maciuchovou a Ondřeje Vetchého.

Projekt má vlastní web www.minutovehry.cz, kde může každý posluchač napsat k hrám vlastní text. Tři nejlepší autoři mohou nastudovat svůj miniscénař s profesionálními herci, a dostat tak svou hru do vysílání. V říjnu se budou minutové hry vysílat na 15 stanicích Českého rozhlasu, od listopadu se stanou doménou Českého rozhlasu 3 – Vltava.

Český rozhlas metro
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...