Senioři byli z elektrokola nadšeni. Další projíždka je ve středu
FOTO: archiv redakce

Senioři byli z elektrokola nadšeni. Další projíždka je ve středu

18. 6. 2019

"Je to skvělé. Nádhera. prostě to jede samo. Do kopce úplná špička, opravdu se člověk vůbec nenadře." Takové byly bezprostřední dojmy cyklistů - seniorů, kteří se vrátili z předváděcí jízdy, pořádané právě pro seniory společností Ski&Bike Centrum Radotín.

Ačkoliv se teplota šplhala ke třicítce, účastníkům akce to nevadilo. Ujeli podél Berounky z Radotína do Černošic a zpět zhruba dvanáct kilometrů a vyzkoušeli si na závěr i jzdu do kopce. Na běžném kole by to byla v tom horkém počasí "makačka", s elektrokolem však vyjeli všichni bez problémů.

"Zpočátku jsem se bála, nevěděla jsem, jak se kolo bude rozjíždět, hak ho budu umět ovládat, proto jsem první metry z kopce raději šla vedle kola. Ale hned poté, co jsem se rozjela, jsem byla nadšená. Opravdu, elektrokolo je báječná věc a kdyby to bylo možné, dala bych si další předváděcí jízdu," neskrývala nadšení jedna z účastnic.

Další termín předváděcí jízdy pro cyklisty ve věku 55+ je ve středu 26. června, a to od 9.30 hodin. Všichni účastníci budou mít k dispozici cyklistické helmy a připraveno bude také občerstvení. Vše je zdarma, akce není podmíněna žádnou obchodní objednávkou apod. Rezervovat si termín projížďky na elektrokole můžete na tomto místě.

"Cílem naší akce Senioři na kole je ukázat lidem ve vyším věku, že se nemusí vzdávat sportovních aktivit, na které už třeba nemají tolik sil jako před lety. Elektrokolo je právě pro seniory ideálním dopravním prostředkem, díky kterému je možné být stále aktivní, být v kontaktu s přírodou či přáteli," říká Jiří Jetmar ze Ski&Bike Centrum Radotín.

Ski&Bike Centrum Radotín je vzdáleno cca 800m od radotínského vlakového nádraží či autobusové zastávky (linky 244, 246). Přímo od stanice vlaku lze k prodejně elektrokol dojet i autobusem č. 245, který vyjíždí v 9.00, výstup na zastávce "Živcová".

Jak se dostat z Nádraží Radotín do Ski a Bike Centra Radotín:

Rado.png

 

Neváhejte a vyzkoušejte si jízdu na kole, které jede téměř samo! S elektrokolem se nestárne!

cyklistika cyklotrasy ekolo
Autor: Redakce
Hodnocení:
(4.7 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Znáte své tělo? Tento týden si dáme otázky z biologie a konkrétně se budou týkat lidského těla.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

23%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

15%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

19%

Ne, protože na to nemám peníze

14%