O odhalování
Ilustrační foto: ingimage.com

O odhalování

5. 6. 2019

Určitě jste to už zaregistroval.  Letošní pozdní  jaro je sice trochu cudné a ne a ne spustit lavinu veder, na kterou jsme si v tomto čase během posledních let už téměř zvykli, ale stejně je to tu.

Prameny inspirace tryskají nejen z duší umělců, ale pomalu se vlévají do žil každého tvora, muže nevyjímaje. Právě u nich lze zaznamenat příznaky zvýšené pohybové aktivity. Pánové ve věku jinochů i starců zpočátku zatěžují zejména krční svaly, což je nepochybně velmi prospěšné. Pohyb hlavy otočením za pravým či levým ramenem v rychlém sledu je úměrný počtu zkrácených sukýnek a prodloužených nohou v balerínkách, byť často uvězněných do džín. Naštěstí jsou v módě „skinny“, což vyjadřuje přiléhavost k tělu natolik těsnou, že od pasu dolů evokují požadovanou druhou kůži. A pokud jejich nositelka disponuje postavičkou „mňam mňam“, pak je vskutku na co se dívat a za čím se ohlížet.

Pro dámy všech věkových kategorií to pak obvykle přináší silnější vůli k těmto pohybům pány donutit. Myslím ke zmíněným pohybům hlavy samozřejmě… Postupné odhalování vyžaduje u ženské populace systematičtější a důkladnější údržbu, takže se dostáváme do začarovaného kruhu, který oběma zúčastněným stranám přináší samá pozitiva. Jednoduše řečeno, dochází tak ke spojení příjemného s užitečným, což je mé oblíbené životní krédo.

Malý háček je ve způsobu, jak tuto teorii uvést do praxe. Připouštím, že je velmi obtížné diskutovat na toto téma s odborníky přes fyzickou krásu, pro které je aktivní pohyb součástí života, a když už uznají za vhodné něco sníst, tak sáhnou po bílém jogurtu. Jednoho takového znám osobně – a vy určitě také. Je to věhlasný plastický chirurg, doc. Jan Měšťák. Muž nesmírně asketický a tak všestranně akční, že výčtem jeho dovedností nechci ostatní pány zahanbovat…. Ale jak k tomu přijdou právě zcela běžní smrtelníci, kteří z široké nabídky zeleniny považují za nejmenší zlo dušené zelí ke kachně s knedlíkem?  A jak mají svou situaci zvládnout dámy, pro které se v jejich velikosti slušivý obleček na zumbu prostě nevyrábí???

Ze všech médií se na nás hrnou diety, rady a doporučení, jak vypadat co nejlépe v plavkách. Do léta už moc času nezbývá a někdy může změna vizáže či postavy výrazně ovlivnit leckterý vztah. A to i v našem íčkařském věku. Já vím, některý posílí, jiný zničí…

A tak mě napadá, kterápak asi potravina má na prostřeném stole dvou lidí naší generace největší sílu…

Myslíte, že je to snad bílý jogurt?

Hezké vztahy se vším, co máme a ne s tím, co chceme, vám přeje

Glosa Hany Švejnohové
Hodnocení:
(5.3 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%