O odhalování
Ilustrační foto: ingimage.com

O odhalování

5. 6. 2019

Určitě jste to už zaregistroval.  Letošní pozdní  jaro je sice trochu cudné a ne a ne spustit lavinu veder, na kterou jsme si v tomto čase během posledních let už téměř zvykli, ale stejně je to tu.

Prameny inspirace tryskají nejen z duší umělců, ale pomalu se vlévají do žil každého tvora, muže nevyjímaje. Právě u nich lze zaznamenat příznaky zvýšené pohybové aktivity. Pánové ve věku jinochů i starců zpočátku zatěžují zejména krční svaly, což je nepochybně velmi prospěšné. Pohyb hlavy otočením za pravým či levým ramenem v rychlém sledu je úměrný počtu zkrácených sukýnek a prodloužených nohou v balerínkách, byť často uvězněných do džín. Naštěstí jsou v módě „skinny“, což vyjadřuje přiléhavost k tělu natolik těsnou, že od pasu dolů evokují požadovanou druhou kůži. A pokud jejich nositelka disponuje postavičkou „mňam mňam“, pak je vskutku na co se dívat a za čím se ohlížet.

Pro dámy všech věkových kategorií to pak obvykle přináší silnější vůli k těmto pohybům pány donutit. Myslím ke zmíněným pohybům hlavy samozřejmě… Postupné odhalování vyžaduje u ženské populace systematičtější a důkladnější údržbu, takže se dostáváme do začarovaného kruhu, který oběma zúčastněným stranám přináší samá pozitiva. Jednoduše řečeno, dochází tak ke spojení příjemného s užitečným, což je mé oblíbené životní krédo.

Malý háček je ve způsobu, jak tuto teorii uvést do praxe. Připouštím, že je velmi obtížné diskutovat na toto téma s odborníky přes fyzickou krásu, pro které je aktivní pohyb součástí života, a když už uznají za vhodné něco sníst, tak sáhnou po bílém jogurtu. Jednoho takového znám osobně – a vy určitě také. Je to věhlasný plastický chirurg, doc. Jan Měšťák. Muž nesmírně asketický a tak všestranně akční, že výčtem jeho dovedností nechci ostatní pány zahanbovat…. Ale jak k tomu přijdou právě zcela běžní smrtelníci, kteří z široké nabídky zeleniny považují za nejmenší zlo dušené zelí ke kachně s knedlíkem?  A jak mají svou situaci zvládnout dámy, pro které se v jejich velikosti slušivý obleček na zumbu prostě nevyrábí???

Ze všech médií se na nás hrnou diety, rady a doporučení, jak vypadat co nejlépe v plavkách. Do léta už moc času nezbývá a někdy může změna vizáže či postavy výrazně ovlivnit leckterý vztah. A to i v našem íčkařském věku. Já vím, některý posílí, jiný zničí…

A tak mě napadá, kterápak asi potravina má na prostřeném stole dvou lidí naší generace největší sílu…

Myslíte, že je to snad bílý jogurt?

Hezké vztahy se vším, co máme a ne s tím, co chceme, vám přeje

Glosa Hany Švejnohové
Hodnocení:
(5.3 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Znáte své tělo? Tento týden si dáme otázky z biologie a konkrétně se budou týkat lidského těla.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

24%

Ano, ale zatím jen částečně

16%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

15%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

19%

Ne, protože na to nemám peníze

14%