Jak si užít horké dny na zahradě?
FOTO: Moutfield

Jak si užít horké dny na zahradě?

6. 6. 2019

Letní počasí se už projevuje v plné síle, avšak celé dusné léto je ještě jen před námi. Jak si úplně jednoduše můžeme svoji zahradu vybavit tak, abychom spolu s našimi nejbližšími čelili spalujícímu slunci a dotěrným tropickým teplotám?

Abychom se nejen zbavili únavy z vedra, ale abychom si i užili zábavu s rodinou a dětmi či večerní posezení ve dvou, přinášíme několik skvělých nápadů.

Odpočíváme ve stínu
V létě je nejpříjemněji na zahradě. Ale vůbec nejlíp je tam, kde se můžete schovat před prudkým sluncem. Pokud nemáte na zahradě stinné stromy, určitě oceníte velký slunečník, jenž zajistí příjemný stín i v parném létě. K vybavení těch lepších patří výškově nastavitelná tyč se spolehlivou aretací a teleskopický vysouvací mechanismus pro otevírání stínidla. Vyplatí se vybrat slunečník s naklápěcí střechou, která stíní i před šikmými ranními nebo večerními paprsky slunce, a potahem z vodoodpudivého polyesteru, jenž ochrání před dešťovou přeháňkou. Aby slunečník nevzal první závan větru, pořiďte raději opravdu robustní stojan.

 

 f66d123b-6926-43e1-9d71-a2991a317e4d_800_600_fit.jpg

Exkluzivní materiály, precizní provedení a unikátní design řadí slunečník Crystal k naprosté špičce.

 

Možná vám bude více vyhovovat elegantní přístřešek v podobě zahradního altánu, kterého příjemný velký stín s přehledem poskytne zázemí pro celou sestavu zahradního nábytku. Pevný rám altánu zaručí stabilitu v terénu a kvalitní materiál zastřešení vás ochrání před oslňujícími slunečnými paprsky i před případným deštěm.

 

Altán Futosa.jpg

Altán s ležením Futosa má dvě luxusní polstrovaná lehátka s oboustranným polohováním
pro dokonalý odpočinek.

 

Trendovou alternativu nabízí zahradní altán se zabudovanými lehátky, který připomíná spíše venkovní polohovací postel. Díky bočním závěsům a stahovací střeše nabízí stylové zázemí pro odpočinek pod sluncem i v blahodárném stínu v kteroukoliv denní dobu.

Jako ryba ve vodě
V opravdu horkém dni zbývá jediná účinná obrana – chladivá voda. Bazén by prostě neměl na správné zahradě chybět. Není to zdaleka tak velká investice, jak si možná myslíte.

 

Swing - žena a děti.jpg

Rámové bazény Swing s podpěrnou konstrukcí jsou vhodné pro ty, kteří hledají jednoduché
řešení pro letní koupání. 

Nejsnazší cestu ke koupání v bazénu představují nadzemní samonosné bazény nafukovací či rámové. Například modely Swing od Mountfieldu nabízejí celou škálu typů a rozměrů a vy si můžete vybrat ten vhodný pro vaši zahradu. Velkou výhodou těchto bazénů je to, že si můžete dopřát vodní radovánky ihned, jak si bazén pořídíte. Jejich instalace je totiž snadná a zvládne ji každý. Ke zprovoznění bazénu nepotřebujete vůbec žádné nářadí. Nafukovací bazény prostě jen nafouknete, napustíte vodoua hned se koupete. Rámové bazény sestavíte pomocí rychlospojek, napustíte vodou … a také můžete okamžitě do vody.

 

20080812-_MG_8083_eRGB_02.jpg

Novinkou na trhu jsou bazény Azuro Vario s elegantním vnějším dekorem kamene.

 

Další, výbornou alternativou jsou nadzemní bazény Azuro Vario z hlubokotažného ocelového plechu. Tyto rodinné bazény patří dlouhodobě mezi velmi žádané modely díky příznivému poměru mezi cenou, kvalitou a užitnou hodnotou. Jde o bazény s pevnou robustní konstrukcí a vnitřní folií, kterých instalaci je možné zvládnout během jediného dne. Jejich výhodou je kromě dlouhé životnosti i to, že je můžete částečně, nebo úplně zapustit do země. Dají se také zapustit do svahu. K dostání jsou v různých velikostech, v kruhovém či oválném provedení a s vnějším dekorem dřeva nebo kamene. Finální podobu bazénu si můžete dotvořit podle svého – i například díky výběru takové vnitřní fólie, jejíž design se vám nejvíce líbí.

Jednoduché, ekologické a oblíbené řešení: solární sprcha
Solární sprchy se staly v Česku v posledních letech doslova hitem. Představují totiž praktické, ekologické a nikterak finančně náročné řešení, jak se bezvadně a příjemně osvěžit v horkých jarních a letních dnech. Tělo sprchy je vlastně zásobník, ve kterém se voda ohřívá sluncem – tedy zadarmo. Na českém trhu jsou i solární sprchy s tak nádherným a moderním designem, že se stanou klenotem každé zahrady.

 

 sprcha standard.jpg

Solární sprchu Standard můžete využít například jako
zdroj teplé vody pro osvěžení na zahradě nebo pro
osprchování před vstupem do bazénu a po koupání.

 

Vidíte, vlastně stačí málo: pár šikovných kousků zahradního nábytku, malá soukromá vodní plocha – a letní horka nemají šanci.

Více informací na www.mountfield.cz

Mountfield zahrada
Hodnocení:
(5 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Znáte své tělo? Tento týden si dáme otázky z biologie a konkrétně se budou týkat lidského těla.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

23%

Ano, ale zatím jen částečně

16%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

15%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

19%

Ne, protože na to nemám peníze

13%