Foto

V e-shopech nejvíce zlevnily
elektrické cigarety a tablety

21. 10. 2012

V tuzemských internetových obchodech za poslední rok nejvíc zlevnily elektronické cigarety. Za rok do konce letošního září klesla jejich průměrná cena o 37 procent. Výrazně se snížily také ceny čteček knih a tabletů. Vyplývá to ze statistik internetového srovnávače cen Heureka.cz.

Průměrná cena elektronické cigarety v českých e-shopech klesla na 631 korun. Meziroční propad cen o 29 procent postihl elektronické čtečky knih, o víc než čtvrtinu zlevnily tablety.

„Pokles ceny je způsoben také tím, že se na trhu objevilo hodně nových producentů těchto produktů. Například průměrná cena tabletů se už pohybuje na 6582 Kč,“ uvedl Kamil Demuth z Heureky.cz. Zdražily naopak digitální fotoaparáty. Jejich průměrná cena se zvýšila o 15 procent, cena počítačových her vzrostla o 12 procent.

V září už lidé hledali na internetu zimní pneumatiky, jejich vyhledávání oproti srpnu vzrostlo o 79 procent. O 15 procent se zvýšila poptávka také u notebooků. Naopak o školní potřeby a zboží určené pro letní sezonu zájem silně opadl; u školních batohů klesl o 60 procent, u sekaček o 32 procent. Také GPS navigace lidé vyhledávali výrazně méně.

„Jednoznačným skokanem měsíce září se však staly plesové šaty, poptávka po nich na internetu vzrostla pětkrát. S nadcházející sezonou tanečních je to pochopitelné. Průměrná cena plesových šatů se pohybuje kolem 2719 Kč,“ dodal Demuth.

 

Zboží s největším poklesem průměrné ceny

 

Produkt

   cena v září 2012

    změna 2011/2012

e-cigarety

     631 Kč

   - 37 pct

e-čtečky

   2877 Kč

   - 29 pct

tablety

   6582 Kč

   - 27 pct

cena e-shopy
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.