O medu

O medu

22. 10. 2012

Med - sladký lék na cukrovku, alergie, kůži, vnější poranění, srdeční problémy, depresi, některé drzhy rakovin, špatné trávení a jiné nemoci. Jeden z nejúžasnějších a nejsladších darů Země.

Je snad někdo na této planetě, kdo by mohl říci, fuj, med mi nechutná? A nemám na mysli novodobý, komerční med pančovaný cukrem či jiným sladidlem a převařený za vysokých teplot. Ten med, o kterém budu psát, je nefiltrovaný, nezpracovaný, tepelně neupravený. Takový, na kterém si pochutnává i medvídek Pú. Ani se nedivím, že je pro něj schopen vlézt kamkoliv. 

Medy jsou různé - tmavé, světlé, s mateří kašičkou a také jako směs s pylem, propolisem, víčky a mateří kašičkou dohromady - přímo Včelí mystérium (www.sweb.cz/sumavskymed ).

Jeho fantastické nutriční vlastnosti objevil již Hippokrates - otec medicíny. Podle švýcarské studie obsahuje med mnoho sacharidů, ale jeho glykemický index je velmi nízký, což znamená, že uvolňuje glukózu do krve velmi pomalu a tím zabraňuje výkyvům hladiny krevního cukru. Je proto vhodný pro diabetiky a lidi, kteří trpí hypoglykémií.

Hypoglykémií trpí velké množství lidí. Kolísání hladiny krevního cukru velmi úzce souvisí s depresí, střídání nálad, nemožností  se dlouhodobě soustředit a co je velmi zajímavé- s automobilovými nehodami a úrazy.

Existuje statistika, která potvrzuje, že lidé, kteří mají stálou hladinu krevního cukru (to jsou většinou lidé, kteří nejedí cukr a komerční potraviny) nezažívají automobilové nehody.

Co obsahuje med?

 Vápník, hořčík, draslík, síra, sodík, chlorid, železo, měď, jód, zinek, fosfor

Vitamíny: A, C, B (B1, B2, B6, B12), vitamin D, K, E

Dále cholin a vitamín B, který je nezbytný pro zdraví mozku, srdce a dokonalou opravu buněčných membrán.

Je také zdrojem bílkovin (vyšší obsah bílkovin má med nektarový - květový) a aminokyselin, pylu, éterických olejů atd.

Med má antivirové, antibakteriální a anti-parazitní účinky! Poskytuje velmi silnou antioxidační ochranu. Také má antimutagenní, protinádorové a protizánětlivé vlastnosti. Med rovněž velmi dobře léčí rány. V nedávné době klinicky vykázal silné účinky při léčení vředů velkých jako pěst až na kost a popálenin 1. 2. i 3. stupně. Med dobře léčí zácpu a zažívací problémy. Lidem trpícím hepatitidou pomáhá med snížit hodnoty bilirubinu. 

Pacientům s rakovinou, kteří podstoupili radioterapii, pomáhá snížit příznaky toxicity z léčby, která je doprovázená bolestmi, ztrátou hmotnosti a nedostatkem mikroživin.

Med navrací cévám a žilám pružnost, pomáhá při artritidě, léčí infekce močového měchýře, eliminuje plynatost, potíže se žaludkem, posiluje bílé krvinky, zabraňuje usazování tuků a snižuje hmotnost, pomáhá pacientům s rakovinou žaludku a střev, povzbuzuje čilost a pružnost u starších lidí, odstraňuje zápach z úst.

MED A JEHO LÉČEBNÉ VLASTNOSTI:

-  zmírňuje artritidu
-  léčí alergie
-  redukuje srdeční choroby, chrání před infarktem
-  snižuje cholesterol
-  zklidňuje žaludek
-  zmírňuje symptomy chladu
-  posiluje imunitu
-  poskytuje silný zdroj energie
-  je přírodní antibiotikum
-  léčí zranění, popáleniny a minimalizuje vznik jizev
-  pomáhá při zotavení z mrtvice
-  odstraňuje zapáchající dech
-  léčí nachlazení, angíny, rýmy, záněty průdušek a horních cest dýchacích
-  zlepšuje funkce vnitřních orgánů
-  čistí organismus od usazenin a volných radikálů
-  dezinfikuje
-  léčí pleť jak zevně, tak zvenčí
-  hydratuje a vyživuje pleť při použití zevně
-  pomáhá při migrénách, nespavosti, stresu, depresích a zlepšuje náladu
-  regeneruje organismus po dlouhých nemocech
-  léčí žaludeční vředy a zlepšuje trávení
-  je účinným pomocníkem při otravách a to hlavně houbami
-  mírní nervovou vyčerpanost
-  léčí chudokrevnost
-  redukuje vysoký krevní tlak

Po výčtu jeho fantastických léčivých účinků bych nakonec zdůraznila, že med si své zázračné vlastnosti uchovává, pouze pokud je tepelně nezpracovaný. Ne více než 42°C. Zapomeňte tedy na čaj s medem!

Dostačující je pouze vlažná voda max. 42°C s medem a citronem. Je to lahodné, příjemné a zdravější než stahující a vysušující čaj.

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...