Maminko, už potřetí, vyrážíme!
FOTO: autorka

Maminko, už potřetí, vyrážíme!

19. 6. 2019

Sídlištní panelové ticho, navoněné vlhkým ránem, vítalo nový sobotní den. To ticho bylo hladivé a slavnostní, loudilo o tušení, že se bude konat něco zajímavého. A opravdu, nevšední událost pomalu ťukala na dveře.

U laviček před čtyřetážovým paneláčkem, v čase okolo deváté, počalo hemžení, které bylo doprovázeno juchajícím veselím srdečně se objímajících a pravicí zdravících účastníků letos již 3. ročníku zlínského "Pochodu pro Boženku" (https://www.i60.cz/clanek/detail/17642/pochod-pro-mou-maminku-bozenku) (https://www.i60.cz/clanek/detail/19956/maminka-nam-z-nebe-mavala).

Skladba skupiny příznivců mé maminky byla oproti rokům předešlým jiná. Jedněm účastníkům z minulých let se nehodil termín, u jiných převážil zájem o účast na jiné akci. Nastal i případ, kdy zájemce zůstal upoután na lůžko anebo, bohužel, odešel na obláčku za Boženkou. Ale jak je vše na světě v pohledu na věc přinejmenším bipolární, tedy koukneme-li na akci z druhé strany, v tomto ročníku akce vykázala účast nových tváří, což mi udělalo velkou radost. „Maminku si stále pamatují“, pomyslela jsem si, „to jméno jen tak veřejností zapomenuto nebude“, culila jsem se. To pomyšlení mne dělalo šťastnou, a myslím, že i sestra se radovala, jak letošní akce ve jméně maminky byla zdařilá.

I počasí přálo. Kondice těm dříve narozeným trošku méně. Nevadí!  Tento pochod nemá za cíl překonávání vlastních fyzických možností, ani přísně dosáhnout plánovaného konečného stanoviště trasy pochodu, nýbrž podstatná je účast při startu pochodu a zavzpomínání si na Boženku veselou kolektivní zdravicí. Každý si podle svých sil určí cíl individuálně.

Oficiálním cílem pro letošní 3. ročník byla vesnice Kostelec – Štípa (u Zlína), kdo chtěl na konec dobít "baterky", pak cílem byla tamní hospůdka.

V nás, co jsme za cíl zvolili hospůdku, pivo jen zasyčelo. Výborná „bašta“ korunovaná kafíčkem nás přesvědčila, že akce opět měla smysl a zcela určitě i příští roky smysl mít bude, neboť nekomerčně se setkat s lidmi několika generací, které dlouhodobě spojuje jeden společný jmenovatel „Boženka - naše maminka, ostatním učitelka, trenérka, kolegyně, sousedka, kamarádka, houževnatá turistka, paní“, je v době nul a jedniček nestandardní, ojedinělé.

Maminka byla úžasná osobnost, a jak vidno, i její přátelé a příznivci jsou také skvělí, vždyť darovali svůj drahocenný čas milé soukromé akci. Již potřetí. Všem zúčastněným ze srdce děkuji.

Můj příběh
Hodnocení:
(5.3 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%