Firma Sapeli představila
v Miláně nový dveřní komplet

Firma Sapeli představila
v Miláně nový dveřní komplet

22. 10. 2012

Italský veletrh MADE EXPO ve světové premiéře představil funkční celek dveřního kompletu s integrovaným designovým kováním – CONCEPT. Vše z autorské dílny českých výrobců SAPELI a M&T.

Dveře, zárubeň a dveřní kování – partneři, kteří fungují již léta ve společném souladu. Letos se ovšem představili jako jeden plně funkční celek, ve kterém se kování, co by ovládací prvek dveřního křídla, plně zaintegrovalo do designu dveří. Jednoduše řečeno, dveřní křídlo a kování vytvořily dohromady zcela originální funkční prvek s neotřelým a velice nápaditým vzhledem.

„Originální projekt CONCEPT jsme se s naším partnerem rozhodli představit v „Mecce“ interiérového designu, a to italském Milánu. Myslím, že český design si zde našel velice důstojný prostor pro svoji prezentaci a slaví úspěch,“ uvádí Ing. David Vítek, vedoucí marketingu SAPELI, českého výrobce dveří, zárubní, obkladových panelů a šatních skříní.

Soulad s okolním interiérem

Dveřní komplety, s integrovaným kováním, v rámci projektu CONCEPT využívají přímých čistých linií a vzájemných kombinací různých trendy materiálů vyúsťující v jejich ideálně naladěné souznění s celým okolním interiérem. „Úplně poprvé jsme se pustili do návrhu a výroby dveřního kování, které je navržené s konstrukčně patentovaným systémem s možností vkládání libovolných materiálů do jeho pohledové plochy. Přičemž tento materiál se v podobě nekončící linky prolíná do celého interiéru a stává se jednotícím prvkem,“ uvádí Roman Ulich, vedoucí vývoje, designu a marketingu společnosti M&T, českého výrobce designového kování.

Hlavním jednotícím designovým prvkem je subtilní proužek v šířce necelých tří centimetrů, který přechází přes plochu dveří a vrchní stranu integrovaného kování na další interiérové prvky, jakými jsou například šatní skříň, obklad stěn či obývací stěna. Tím se vše vzájemně propojuje do jednoho celku.

Mnoho variant na výběr

CONCEPT je připraven jak pro otočné, tak i posuvné dveře, v plném, proskleném i celoskleněném provedení tak, aby zákazník dostal ucelenou řadu výrobků a nebyl ničím omezován.

„Povrch dveří není nijak omezen a téměř bez omezení je i materiál vlastního proužku, který může být dýhovaný, ve vysokém lesku, laminátu, kovu nebo různě barevný. Zákazník si vybere jak povrchovou úpravu kování, tak hlavně materiál pro dekorativní vkládání do kliky, který pak tvoří hlavní spojující osu,“ doplňuje Ing. Vítek.

Spojující linka vždy navazuje na dveřní kování. U otočných dveří je na ploše dveřního křídla v horizontální rovině a u dveří posuvných, u kterých je jako kování svisle umístěná mušle, prochází designový proužek ve svislé rovině.

Jednoduché řešení

„Dalším prvkem, který bychom rádi zdůraznili, je velice elegantní jednoduchost celého toho řešení. V rámci CONCEPTU je totiž klika s neviditelnou rozetou, takže pohledově působí velice jednoduše a zároveň elegantně. Tímto krokem bychom chtěli upozornit na to, že není vždy nutné používat u kování spodní rozety. Jedinou výjimku samozřejmě tvoří kování u dveří do toalet či koupelen a i v těchto případech je spodní rozeta vyrobena se stejným vloženým materiálem, který je na vlastní klice a dveřích,“ doplňuje pan Roman Ulich.

 

stavba vybavení bytu
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%