Cestování časem?
Možná, že toto je ta "má" cesta do budoucnosti :-). FOTO: autor

Cestování časem?

28. 6. 2019

Už vidím, jak se čtenář směje, a právem. Tento sen lidstva se zatím nikomu nepodařilo vyřešit. Ano, několika scénáristům, režisérům a spisovatelům sci-fi se to podařilo, ale skutečnost?

Ale není den, aby se na facebooku neobjevil předmět, událost či foto, které nás nutí vzpomínat na naše dětství či mládí. Tento problém jsem si sám pro sebe i své okolí dokázal vyřešit tak, že jsem napsal knihu o svém dětství a mládí s názvem "Sirotek", kam jsem zahrnul snad všechny své vzpomínky na tu dobu a doplnil jsem je již zapomenutými a ohmatanými fotografiemi.. 

Ale co s cestováním do budoucnosti ? I tady jsem si dovolil napsat knihu o tom, jak si představuji svět okolo nás za pouha pouhých padesát let pod názvem "Hospodyně model 2066". Navíc jsem pořád svědkem toho, jak se při různých opravách objevují tak zvané "časové schránky" ve věžích kostelů a na jiných místech. Tak mne napadlo vytvořit takovou časovou schránku pro mé potomky či kohokoli, kdo ji možná jednou za čas najde. Zase smích? Možná právem, ale já jsem takovou schránku přesto začal tvořit. Můj tatínek před sto lety bojoval za existenci našeho státu jako ruský legionář. Já jsem v roce 1968 prožíval také velké události v naší zemi, které vyvrcholily v roce 1989.

Lidská paměť ráda a často zapomíná. Snad proto jsem do mé "časové schránky" vložil sadu oběžných mincí z roku 2018 a řadu drobností, tiskovin a fotografií, které mohou být pro nálezce po čase zajímavé. Nakonec jsem napsal dopis, který jsem nechal zalaminovat, aby snad odolal působení vlhkosti. Ve skrytu duše si budu představovat, jak snad tu mou "časovou schránku" někdo po letech najde a udělá mu radost pohled do naší doby a našeho současného světa. Muži si prý celý život hrají jako malé děti, no, a tady máte důkaz toho, že se jeden postarší "kluk" pokouší tak trochu cestovat časem do budoucnosti po svém...

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%