Nudistické pláže v Řecku
Ilustrační foto: ingimage.com

Nudistické pláže v Řecku

28. 6. 2019

Jestliže si žena sundá podprsenku na hustě obsazené pláži v Řecku, musí počítat s tím, že to místní obyvatelé nesdílejí zrovna s nadšením. Řekové jsou většinou silně věřící a na podobné výstřelky si nepotrpí.

Zároveň však jsou tolerantní pohodáři, takže se tváří, že to prostě nevidí a myslí si svoje. Ale uvědomme si, že to, co si myslí, je lepší nevědět.

Přesto nebo právě proto se dají v Řecku najít místa, kde je koupání bez plavek nejenže tolerováno, ale přímo pravidlem. Nuda pláže tam jsou a jsou skvělé. Takže tady je malý přehled těch, které se vyskytují v místech, kam zpravidla míří čeští turisté a kam je možné se dostat s cestovními kancelářemi organizujícími odlety z České republiky.

Faliraki. Jednou z nejlépe dostupných pláží pro nudisty je nejposlednější kousek zálivu ve Faliraki na Rhodosu. Málokdo o ní ví, protože letovisko Faliraki má většina turistů spojeno s obrovskými hotelovými komplexy a velmi rušnou zábavou pro mladé. Jenže Faliraki má více tváří a jeho stará část, za přístavem a malou kapličkou, je tvořena divočejšími méně obsazenými plážemi. A kdo jde ještě dál, objeví se před ním malebný záliv, několik slunečníků, postarší páry, zkrátka nudistická pohoda. Je to místo velmi dobře dostupné pěšky z centra Faliraki, navíc přímo v její blízkosti nabízí poměrně pěkná jednoduchá cenově přijatelná studia a apartmány několik českých cestovek.

Plakias. Toto čím dál více navštěvované letovisko na Krétě má krásnou dlouhou písečnou pláž, jejíž nejvýchodnější kousek obsazují nudisté. Je na ní základní vybavení, to znamená lehátka, slunečníky, není to daleko k občerstvení. Zkrátka, kdo vyznává nudismus a ubytuje se v této malebné krétské vesnici, rozhodně neudělá chybu, protože Plakias je v místech zatím nezasažených masovou turistikou. Taková už naopak na opačném konci, na severu Kréty, téměř vymizela. Pouze je nutné počítat s tím, že v Plakiasu poměrně často a hodně fouká. Což je pro někoho nepříjemné, ale naopak někdo je nadšen, protože tam nikdy není nesnesitelné vedro. Nuda pláž v Plakiasu je zkrátka skvělé místo pro ty, kteří místo luxusnímu turistickému průmyslu dávají přednost klasické řecké vesnici s tavernami a obyčejnými malými obchůdky.

Tsamadou. Pokud se někdo rád koupe bez plavek a míří na ostrov Samos, měl by se ubytovat v letovisku Kokkari. Ono je stejně ze všech letovisek na Samosu nejkrásnější. Nedaleko, v docházkové vzdálenosti, ale po ne moc příjemné rušné silnici, je pláž Tsamadou. Je krásná, hodně navštěvovaná, takže bývá přelidněná. Její pravý konec je věnován nudistům a jedná se o nádherné místo mezi skalisky. Ale pozor, sestup na ni není pro lidi s pohybovými problémy. Ale pro zdravé je to kouzelná procházka s neméně kouzelnou odměnou v podobě nádherného výhledu.

Mirtiotissa. Tato pláž se nachází na ostrově Korfu a je třeba počítat s tím, že kdo ji jednou uvidí, na žádnou jinou pláž nebude chtít jít. Ovšem jen do chvíle, než zjistí, že podobně uvažuje kde kdo. Je totiž poněkud přeplněná. Leží nedaleko letoviska Glyfada, ideální je dojet k ní autem. Je vybavena lehátky, slunečníky, je na ní malý bar.

Porto Roma a Gerakas. Tyto pláže leží na Zakynthosu a kdo na ně chce, udělá nejlépe, když se ubytuje v letovisku Vassilikos. Od něj se k dá přijít během deseti až dvaceti minut. Jde o velmi pěkné příjemné pláže, jejichž zadní části jsou určené nudistům. Zpravidla se tam scházejí turisté vyššího věku.

Samozřejmě, že místa, kde se scházejí nudisté, se dají objevit i na dalších řeckých ostrovech. Zpravidla je tam naprosto běžné, že se člověk svlékne na odlehlých plážích, kde není předpoklad, že by tím někoho pohoršoval. A právě řecké ostrovy jsou místa, kde se takových odlehlých plážiček dá najít spousta, jen to chce před odjezdem pečlivou internetovou přípravu. Ale vyvalit se bez plavek na veřejné městské pláži, kde se koupou řecké rodiny s dětmi, opravdu vhodné není, i když se tam i takové případy vidět dají.

Řecko
Hodnocení:
(5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Znáte své tělo? Tento týden si dáme otázky z biologie a konkrétně se budou týkat lidského těla.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

23%

Ano, ale zatím jen částečně

16%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

15%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

19%

Ne, protože na to nemám peníze

13%