Fotoreportáž: ZOO Lipsko 1 - fauna
Foto autorka a T. Špásová

Fotoreportáž: ZOO Lipsko 1 - fauna

1. 7. 2019

Minulou sobotu 22.6.2019 mi spadl do klína výlet do ZOO v Lipsku. Musela jsem zastoupit ochořelého dceřina přítele. Ani jsem se moc nerozmýšlela, i když nejsem zastáncem tohoto způsobu chovu zvířat. V zahraničí jsem už dost dlouho nebyla a aspoň jsem si mohla zase jednou užít dceru, syna a vnučku. Lipská zoo je vyhlášená svou velikostí, faunou a flórou. Odjezd byl v 7.00 hod., počasí bylo slunečné, svačina a pití v batohu, autobus přijel skoro včas, výletnici si spořádaně nastoupili a odjezd směr Leipzig.

Lipská zoologická zahrada byla založena 9.6.1878. Rozkládá se na ploše 26 ha vč. 2 ha vodních ploch. Je jedna z nejkrásnějších a na počet druhů nejbohatších zoo v Evropě. Od r. 2000 byl zahájen tzv. Projekt budoucnosti, což znamená vytvořit zvířatům podmínky, co nejvíce připomínající přirozené prostředí, z kterého pocházejí. V současné době se v zoo nachází cca 850 druhů v počtu asi 9 400 ks zvířat. V r. 2011 byl postaven obří tropický skleník Gondwanaland s množstvím tropických rostlin a zvěře, projížďkou lodičkou sopečným kráterem s expozicí vzniku života a mnoho dalších atrakcí. Komplex Pongoland se zabývá chovem několika druhů primátů a slouží i jako vědecké centrum, zabývající se životem těchto zvířat. Podrobnější informace najdete na internetu.

Výlet to byl krásný, zoo splnila to, co slibovala, a to byla zábava, prodíraní se davem dalších stovek návštěvníků, vedro, bolení nohou a únavu. Ale my jsme vydrželi a odváželi jsme si, kromě suvenýrů, i radost z krásných zvířat a přírody. Nestihli jsme slony a ještě pár druhů, ale to nevadí. Jak vypadá slon, víme všichni.

Fotily jsme s dcerou, takže jsem použila i její snímky v rámci rčení, že když dva dělají totéž, není to totéž. V této první fotoreportáži jsem vás seznámila s faunou a v druhé vám nabídnu flóru lipské zoo.

Hezké prožití letních dní všem.

Můj příběh
Hodnocení:
(5.2 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%