Na návštěvě u MasterChefa
Talentovaná kuchařka Kristína Nemčková

Na návštěvě u MasterChefa

30. 6. 2019

Letos poprvé v televizní soutěži amatérských kuchařů MasterChef Česko zvítězila žena. Nebo spíš ještě dívka, sedmnáctiletá studentka Kristína Nemčková.

Sedíme za nádherného počasí na překrásné obrovské zahradě v pražských Kolodějích a milá dívka se rozpovídá: „O zahradu pečuje hlavně babička a můj táta. Třeba tady tu palmu vypěstovala ze semínka, které si přivezla z cest. A támhle vzadu, když se podíváte, tam pěstuje táta brambory, cibuli, bylinky a spoustu dalšího.“

Do kulinářské reality show ji přihlásila maminka Eva. Její obě dcery – vedle Kristíny má i starší Paulínu – jí od malička v kuchyni pomáhaly. Při soutěži fandil i tatínek Miloš a hlavně babička Pavlína ze Slovenska. Rovněž ta Kristínu při vaření hodně ovlivnila a leccos ji poradila, vyučila se totiž kuchařkou a vlastnila restauraci.

A byla to právě ona, babička Pavlína, která inspirovala vnučku k vydání kuchařky pod názvem #UPGRADE. K vydání knihy použila Kristína i část odměny, kterou získala za vítězství v soutěži. Další část si cílevědomě šetří na studium v zahraničí.

Zaujal mě už ten nezvyklý název #UPGRADE. Jak jste na něj přišla? ptám se. „Ještě než jsem vyhrála MasterChef, už jsme v rodině o vydání kuchařky uvažovali,“ vysvětluje Kristína. „Kniha má zajímavý koncept. Najdete v ní čtyřicet  receptů od mé babičky a devětatřicet mých. No a já ty klasické babiččiny recepty, jako svíčková nebo žemlovka, po svém inovuju. Upgraduju.“

Jak poznám, co je vaše a co babičky? „To poznáte snadno. Babiččiny recepty jsou vyfocené na bílém pozadí, moje na černém.“
Maminka Eva se usmívá: „Já tady pořád běhala s foťákem a nedělala nic jiného, než fotila jídlo.“

Kniha už má ohlasy, čtenáři a čtenářky, amatérští kuchaři, reagují kladně. Často Kristíně píšou přes Instagram Made_by_Kristina, co podle ní uvařili. Z čehož má zase ona největší radost, protože vaření je její život a chce se mu stále věnovat.

Kristína Nemčková, vítězka MasterChef Česko 2019, na závěr přikládá jeden ze svých receptů. Abyste si udělali představu, co má ráda. Další její recepty naleznete na webu www.madebykristina.cz


BORŮVKOVÉ MUFFINKY

Do misky vsypte dva hrnky hladké mouky
¼ hrnku třtinového cukru
dvě lžičky kypřícího prášku
všechno dobře zamíchejte
do druhé misky si dáme jedno vejce
přilijeme hrnek mléka
¼ hrnku oleje
všechno dobře promícháme
přidáme sypkou směs
zamícháme
připravíme si plech na muffiny
vyložíme ho košíčky
naplníme těstem
posypeme borůvkami
pečeme 25 až 30 minut při 150 stupních
a je hotovo!

Radosti slavných
Hodnocení:
(5.3 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%