Sluníčko. sluníčko...
Ilustrační foto: pixabay.com

Sluníčko. sluníčko...

3. 7. 2019

...popojdi maličko - si zpívám, když mi všetečné slunce nakukuje do bytu a snaží se mi v něm ohřát vzduch na nepřístojnou teplotu.

Zaháním ho a bráním mu ve vlezlosti zatažením závěsů. Nevadí mu to a i přes ty závěsy se snaží ke mně proniknout a znepříjemnit mi život. 

Škodí mi a já ho měla tak ráda. Jakmile vysvitlo, už jsem ležela na dece a opalovala se. Bylo to fajn. Tehdy jsem sluníčko opravdu milovala. Stáří si ale  řeklo, že už toho bylo dost, a vymyslelo si různé nemoci, kvůli kterým na sluníčko nesmím. Nevadí mi, že zůstávám bledá jako rusalka, protože na mém starém vzhledu už opálení nepomůže, nebo právě naopak.

Slunce mi ale dalo zákaz vycházení. Můžu jít s pejskem ven hodně brzy ráno, už za kuropění, a pak šlus. Jenže to slunce se nemůže dočkat a hrozně mě honí. Sotva dojdu domů, abych se schovala.

Slunce začíná můj život ovládat a není před ním úniku. Sedím tedy doma  a píši stížnost. Stížnost na slunce. Nevím, proč se nemůže chovat jako dříve, přijít v létě, opálit lidi, nechat je vykoupat a při tom hřát přiměřeně. Je totiž nevychované a despotické. Ovládá přírodu, krade vodu ze studánek a ze studní a vůbec se nastydí.

Vím, že svítit a hřát v létě musí, ale čeho je dost, toho je příliš. Prosím, usměrněte ho a zakažte mu to řádění. Vždyť ho za chvíli nebude mít nikdo rád.

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%