Tip na výlet: Retro motoráčkem do pivovaru
Do pivovaru jezdí motorový vůz řady 810 v retro nátěru 80. let. Foto: Archiv

Tip na výlet: Retro motoráčkem do pivovaru

6. 8. 2019

Je to výlet, který nadchne malé i velké. Malí si užijí jízdu retro vlakem, velcí se mohou těšit na návštěvu pivovaru. Každou sobotu vyráží z pražského Hlavního nádraží Kozel expres - motorový vůz řady 810 v retro nátěru 80. let, který jede do Velkopopovického pivovaru.

Vlak (motorový vůz řady 810 v retro nátěru 80. let) vyjíždí v 10:20 z pražského Hlavního nádraží a ve Velkých Popovicích zastavuje v 11:18. Návštěvníci pak společně s průvodcem zamíří za poznáním pozoruhodného příběhu pivovaru, jehož historie se píše již od roku 1874 a je spojena s významným rodem průmyslníků Ringhofferových. 

Během prohlídky se dozvíte mnoho zajímavého z minulosti i současnosti pivovaru, zjistíte, jak a z čeho se vaří poctivé velkopopovické pivo a sami si jej vyzkoušíte načepovat, uvidíte stáčírnu lahví a sudů, expozici pivních obalů a na závěr pozdravíte živého maskota pivovaru kozla Oldu. 
Na zpáteční cestu se Kozel expres vydá v 14:40 a do hlavního města se vrátí v 15:32. Zpáteční jízdenka stojí 430 Kč a zahrnuje prohlídku pivovaru s krátkou školou čepování piva.

Tip na výlet vnoučata
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.