Zapomněnka
Foto: autorka

Zapomněnka

1. 8. 2019

Když jsem loni psala svůj příspěvek Ztracenka, vlastně mě vůbec nenapadlo, že bych v něm někdy mohla pokračovat. Ale dění poslední doby mi tak nějak napovídá, že by pro vás mohla být legrace počíst si o tom, jak se mi vesele z hlavy vytrácejí informace, které by tam měly zůstat pěkně usazeny. Nic tak člověka nepotěší jako neštěstí druhého, že :)

Podívej, tady mají ale pěknej česnek, povídám manželovi za jízdy kolem pole. To není česnek, to je kukuřice, dí pobaveně. Koukám jako blázen, no jo, je to kukuřice, ale fakt to vypadalo jako česnek.

Poctivě jsem se v termínu objednala na pravidelné mamografické vyšetření. Musím za ním až do krajského města, Ústí nad Labem. Udělám si výlet. Termín je dosti vzdálený, tak si ho zaznamenám do kalendáře. A bude se to hodit, výsledek pak rovnou dám svému gynekologovi. Loni mě k prohlídce třikrát naháněl telefonem, letos budu jiný číman, nic neprošvihnu, přijdu včas. Později se termín mamografu ukázal býti shodným s prázdninovým pobytem vnoučat. To není žádná překážka, pojedeme na výlet do Ústí všichni a děda zatím s nimi půjde na Větruši do jejich oblíbeného zrcadlového bludiště. Vyklopili mě na místě a dorazím do recepce. Připravuji si kartičku pojištěnce a těším se na pevný stisk. Ještě žádanku. Pro krista pána, já jsem si ji v tom zmatku nevzala, tak to se můžu akorát přeobjednat a jet domů. Lovím telefon a volám manželovi, aby se vrátili, že na Větruši půjdu s nimi. Odkud jste? Z Roudnice. No tak si počkejte, my Vás teda vezmeme, když už jste tady. Kdybyste byla z Ústí, tak Vás pošleme domů. A máte vůbec tu žádanku? Dušuji se, že ano, ale jistá si tedy nejsem. Hned nám ji sem pošlete, nebo Vám přijde faktura. Znovu lovím telefon a volám manželovi. Ten se sotva stačit obrátit, tak mu nezbylo než v kvapíku pokračovat a znovu nabrat směr Větruše.

V pohodě jsme dorazili domů. Já zmamografovaná, děti nadšeně vyprávějí, co s nimi zrcadla provedla. Otvírám šuplík a hledám žádanku. Jste zvědaví, co jsem našla? Výsledek minulého mamografického vyšetření, který jsem měla už před dvěma lety odevzdat svému gynekologovi. Žádanku nikoliv. To bych jaksi nesměla zapomenout si o ni říct. Pro tu jsem si musela jít zažádat dodatečně a potupně vylíčit své trampoty. Tipněte si, jestli jsem s sebou nesla ten dva roky starý výsledek? ano/ne (ne je správně).

Ve velkých vedrech dávám dětem na cesty každému půllitrovou láhev pití. Mají rády bublinkovou limču, rozlévám jim ji z velké petky. Letos vedou bílé hrozny. Dětičky byly vráceny rodičům a já uklízím ztichlý byt. Kytky žadoní o zálivku. Beru láhev a zalévám metrovou šefleru. Sssss, dělají bublinky a mizí v útrobách květináče. Pro krýle pána, vždyť je to zbytek bílých hroznů. Ach jo. Ale šeflera je nezmar a já doufám, že tuhle nezvyklou baštu statečně stráví bez ztráty lístečku.

Podívej se na ten krásný česnek, povídá manžel při jízdě kolem pole. To není česnek, to je kukuřice, kouknu na něj a vyprsknu. Smějeme se oba jako blázni. Do chvíle, než si uvědomíme smutnou skutečnost, že v bludišti v kukuřičném poli by snad zabloudil akorát tak zajíc a splést si v našem suchém kraji v červenci kukuřici s česnekem je docela snadné.

PS Ty fialové plavky už asi nikdy nenajdu (Ztracenka)

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.