Pošlou mě taky do Španělska aneb jak jsem se zas jednou pořádně zasmála

Pošlou mě taky do Španělska aneb jak jsem se zas jednou pořádně zasmála

2. 8. 2019

Šestiletý vnouček je expertem na všetečné dotazy. Jeho dotazy jsou třeskutě upřímné a naprosto bez zábran. Obvykle z něj samozřejmě vypadnou v ten nejlepší čas, když jsme někde mezi lidmi. Moje výhružné syčení nezabírá, často po něm toužím skočit a ucpat mu prostořekou pusu kapesníkem. Jeho hlas je ještě ke všemu velice zvučný (má ho jako ta pověstná figurka z Postřižin).

Na celý autobus do ticha zařve: Babi, pan řidič asi neumí vůbec jezdit, viď, když s námi takhle brzdí a my padáme ze sedadel...,nebo když jedeme kolem hřbitova: Babi, tohle je náš hřbitov. A tady budeš jednou ležet, viď ? Ostatní jeho hlášky jsou celkem nepublikovatelné.

Jeho nejposlednější byla následující:

Prohlížíme si obrázky zvířat a na jednom je malá gorilka. Vyprávíme si o tom, jak z naší ZOO poslali odrostlou Moju (doufám,že jsem to nepopletla) do Španělska do ZOO.

A okamžitě následoval všetečný dotaz: A proč ji tam, babi, poslali ? Abych to nějak opsala, tak povídám: No, protože už byla velká a poslali ji tam, aby poznala taky jiné opice.

Chvíle ticha. A zatímco si ostatní děti zřejmě tuto informaci přebíraly v hlavě, od vnuka následovala otázka: A babi, mě taky pak, až vyrostu, pošlou do Španělska ?

Můj příběh
Hodnocení:
(4.9 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.