Nejvíce vydělávající nežijící
hvězdou se stala Taylorová

Nejvíce vydělávající nežijící
hvězdou se stala Taylorová

24. 10. 2012

Michael Jackson už není nejlépe vydělávající celebritou, která již není mezi živými. Na žebříčku příjmů za poslední rok vydaném časopisem Forbes jej předstihla herečka Elizabeth Taylorová.

Časopis srovnával příjmy za období říjen 2011 až říjen 2012. Prodeje práv a věcí spojených se jménem slavné hollywoodské herečky za posledních 12 měsíců vynesly 210 milionů dolarů (asi 4,05 miliardy korun). Více než tři čtvrtiny této sumy pocházejí z aukce jejích šperků, oděvů a uměleckých děl, která se uskutečnila po loňském úmrtí herečky. Kromě toho se dobře prodával také její parfém White Diamonds. Zbytek příjmů pochází podle časopisu z práv na filmy, v nichž Taylorová hrála.

Filmová Kleopatra výdělkem překonala Jacksona, který zemřel v roce 2009, a v minulém žebříčku nežijících celebrit bylo jeho jméno první. V čerstvém vydání byl "až" druhý s příjmy 145 milionů dolarů. I to je podle Forbesu víc, než vydělal jakýkoli žijící umělec. Podle odhadů se v příštím roce Jackson opět vrátí do čela díky stále velkému zájmu o prodej jeho hudby.

Na třetím místě skončil Elvis Presley s 55 miliony dolarů. Následoval kreslíř Charles Schulz, autor populárního komiksu Peanuts, za ním pak hudebníci Bob Marley a John Lennon. Mezi umělce se vklínil i fyzik Albert Einstein, který sdílí sedmé místo žebříčku s Marilyn Monroe.

celebrity žebříček
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...