O létajícím prstýnku

O létajícím prstýnku

9. 8. 2019

Ne, nebudu vám povídat pohádku, i když dobro a zlo v tomto příběhu taky hraje určitou roli. Je to příběh mého bývalého kolegy, který mi tento svůj zážitek vyprávěl. Jelikož jsem sama expertkou na podivuhodné,  extravagantní příhody, které se mi neustále stávají, nebudu zastírat, že mne potěšilo, že v tom nejsem sama a ostatním se stávají také mnohdy zajímavé věci.

Jel autem s manželkou kamsi. Nevím, jak dlouho, ale je všeobecně známo, že v autě nastává po určité době krizová situace, když spolu jedou dva manželé (obvykle). Není kam utéct, a tak se začnou řešit různé věci, což pak může mít i dalekosáhlé následky.

Vypukla hádka o cosi a jeden druhému vyčítal jeho chyby. Manželka si v rozrušení, jak bylo jejím zvykem, hrála se snubním prstýnkem – povytahovala ho z prstu sem a tam. Okno bylo otevřené. A v jednu náročnou chvíli, kdy se hádka stupňovala, řidič divoce gestikuloval, nedržel volant a ona též měla ruce někde v povětří (možná se ho chystala zrovna uškrtit), vyletěl její snubní prstýnek náhle oknem. Nechci jí sahat do svědomí, ale mám určité podezření, že ho třeba i vzteky sama vyhodila…

Duplo se na brzdy a couvalo zpátky. Kolega, bývalý učitel-matematik, nejdřív nutil manželku, aby mu přesně sdělila, u kterého keře prstýnek vyletěl. To vzbudilo další vlnu vzteku u manželky, protože silnice byla celá lemována keři a auto jelo nekontrolovanou rychlostí.

Kolega, jenž byl cholerického charakteru, se snažil uklidnit a pak začal pracovat jeho matematický mozek. Počítal, jakou rychlostí asi jel. Pak počítal, jakou rychlostí mohl prstýnek vyletět, tudíž kde najít místo jeho doletu, to inkriminované místo, kde by se mohl eventuálně nacházet. Nevím, jaké druhy výpočtů v tu chvíli zpaměti prováděl, ale následně donutil hystericky kvílející manželku vystoupit, pozvolna se vraceli příkopem a prodírali keři, pak přidali i kus přilehlého pole, protože dle výpočtů mohl prstýnek přeletět i keře.

Samozřejmě nenašli nic. A tak tam ten prstýnek určitě dodnes ještě po té hromadě let leží, jestli ho nenašla nějaká straka a neodnesla si ho do hnízda. A plyne z toho poučení, abyste si při jakékoliv hádce kdekoliv nehráli v ruce radši s čímkoliv... :-))

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.