Zemřel olympijský vítěz,
skokan na lyžích Jiří Raška

Zemřel olympijský vítěz,
skokan na lyžích Jiří Raška

20. 1. 2012

Slavný československý skokan na lyžích a olymijský vítěz z Grenoblu v roce 1968 Jiří Raška zemřel v pátek 20. ledna ve věku nedožitých jednasedmdesáti letech po dlouhé nemoci v novojičínské nemocnici.

„Jiří Raška zemřel dnes v devět hodin ráno v novojičínské nemocnici,“ potvrdila smutnou zprávu mluvčí Hana Szkotkowská. „Zemřel po dlouhé těžké nemoci, v novojičínské nemocnici byl hospitalizovaný delší dobu,“ dodala Szkotkowská.

Raška se do světové špičky zařadil dvěma čtvrtými místy na Mistrovství světa v Oslu v roce 1966. Poté exceloval ve francouzském Grenoblu, odkud si odvezl celkem čtyři medaile včetně té nejcennější. Po ukončení kariéry působil jako trenér u národního týmu. Seniorskou reprezentaci vedl na konci 70. let a poté v polovině 90. let. Mezitím působil slavný skokan jako trenér juniorů.

Loni v říjnu převzal od prezidenta republika Václava Klause medaili Za zásluhy. Tehdy si stěžoval na problémy se srdcem, po operaci měl trojitý bypass.

Na přelomu ledna a února měl zapálit oheň při zahájení olympijských her dětí a mládeže ve Frenštátě a na Pustevnách. Veřejnost může vyjádřit soustrast v Raškově rodném městě na pietním místě u jeho pamětní desky v podloubí radnice. Rovněž zápisem do kondolenční listiny umístěné v recepci úřadu a informačního centra města.

nemovitosti úmrtí
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.