Co jsem se dozvěděl o sexuálním "harašení" v USA
FOTO: autor

Co jsem se dozvěděl o sexuálním "harašení" v USA

26. 8. 2019

Při své poslední služební cestě před deseti lety již jako sedmdesátiletý „vetchý dědoušek“ jsem se v německém rychlovlaku seznámil s atraktivní Američankou mírně nad třicet, která měla v ruce v té době moderní kapesní překladač.

Vzhledem k tomu, že ona mluvila hůře německy, zhruba jako já anglicky, tak jsme během německo-anglické konverzace její překladač chvílemi využívali. Představila se mi jako Jane a že jede navštívit své vzdálené příbuzné do Hannoveru. 

Během řeči jsem vyslovil podivení, že je tak krásně sportovně stavěná a štíhlá, když většina současných Američanek připomíná spíše takové vykrmené neforemné „almary“. Jana se mi svěřila, že žije aktivně, sportuje, jezdí na koni, cestuje, nezatěžuje se nějakou módní dietou a že má v sobě i část slovanské krve, neboť její dědeček byl Polák.

Během debaty o poměrech v USA jsem se otázal, proč si tolik amerických žen stěžuje a dokonce se i soudí se spolupracovníky kvůli jakémusi sexuálnímu obtěžování na pracovištích. To že by v takovém případě u nás skončila většina chlapů v base. Jana mi s úsměvem kontrovala, že to jsou zcela výjimečné případy, že jsou to vesměs zakyslé feministické krávy, které se tak zviditelňují ve sdělovacích prostředcích. Většina Američanek prý má rozumný přístup k životu a kladný vztah k sexu a nějaké erotické zažertování na pracovišti jim vůbec nevadí.

Když jsme se po příjemné debatě u Hannoveru loučili, Jane mne objala, políbila a nechala se i přiměřeně osahat. Uvěřil jsem jí tudíž, že většina současných Američanek je normální.

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%