Malý kytarový génius
se představí v Česku

Malý kytarový génius
se představí v Česku

27. 10. 2012

Flamencový zázrak, kytarový génius či Amadeus, tak je označován teprve třináctiletý španělský kytarista Amos Lora, který se chystá na svou velkou koncertní premiéru v České republice v rámci festivalu Kytara napříč žánry. V pražském Paláci Akropolis vystoupí v pondělí 5. listopadu.

„Jeho hudební styl by se dal zařadit na pomezí flamenca a jazzu. Na koncertě předvede i množství vlastních skladeb,“ uvedl hlavní pořadatel festivalu Stanislav Barek. Během večera rovněž vystoupí flamencová skupina La Magia del Flamenco, domácími i zahraničními scénami ostřílená formace, která vyjádří své emoce tancem, zpěvem i hudbou.

Na kytaru začal Amos hrát ve třech letech, první veřejné vystoupení následovalo o rok později, v sedmi ho čekal koncert v kultovním flamencovém podniku Casa Patas v Madridu, v jedenácti pak vlastní krátký koncert věnovaný slovutnému Paco de Lucíovi. To je jen nástin jeho slibné kytarové dráhy, k níž mimo jiné náleží debutové album s vlastními autorskými kousky vydané letos na jaře.

Festival Kytara napříč žánry, jenž se každoročně koná na podzim v řadě tuzemských měst a představuje publiku světové i domácí špičky ve hře na strunné nástroje, se letos koná v termínu 14. října - 17. listopadu. Vedle letošní hlavní hvězdy, kytarového mága Tommy Emmanuela nebo fenomenálního Amose Lory, láká na vystoupení kytarových umělců, jako jsou Australan Michael Fix, domácí flamencová jednička Petr Vít či japonský klasický kytarista Kazuhito Yamashita v duu se svojí dcerou Kanahi. Vystoupí rovněž profesor Konzervatoře Pardubice Petr Saidl se známým houslistou Bohuslavem Matouškem, německý kytarový guru Peter Finger, bigbítová kytaristka Janet Robin, jeden z nejuznávanějších tuzemských kytaristů Norbi Kovács a řada dalších.

Koncerty se uskuteční v rámci festivalu v Praze, Benešově, Černošicích, Chýni, Dolní Poustevně, Varnsdorfu, Pardubicích a po několika letech také na území Německa.

festival hudba
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.