Zima bude jen na horách,
jinde přibalte deštníky

Zima bude jen na horách,
jinde přibalte deštníky

22. 1. 2012

Předpoklady meteorologů, že zima udeří v plné síle po celé republice v druhé polovině ledna, se zřejmě naplní jen zčásti. Lyžaři a ostatní milovníci sněhu si přijdou na své jenom na horách, jinde se budou hodit spíše deštníky.

Následujících 30 dní by totiž mělo být teplotně nadprůměrných. Přes den se teploty vyšplhají až k +6 °C a nejnižší noční teploty, zejména na začátku února, neklesnou hlouběji než k -8 °C. „Na konci ledna by mělo být převážně oblačno s občasným sněžením nebo sněhovými přeháňkami. Ovšem v nižších polohách budou srážky smíšené nebo dešťové,“ potvrdila meteoroložka Dagmar Honsová. Podle jejích slov bude jen přechodně polojasno, oblačnost bude ubývat koncem ledna. Noční teploty se budou pohybovat na konci ledna od +3 do -3 °C. Přes den se vyšplhají až k +6 °C.

Začátkem února - od 1. do 10. – by mělo být převážně polojasno až oblačno a ojediněle se objeví přeháňky. V nižších polohách bude místy zataženo nízkou oblačností a objevit se mohou také mlhy. Postupně bude přibývat frontální oblačnost na většině území. Na většině území České republiky bude občas sněžit. V nížinách se opět budou přeháňky měnit ve smíšené nebo dešťové. Lehce se ochladí, a to zejména v ranních hodinách. Teploty se budou ráno pohybovat od 0 do -6 °C, počátkem února až dokonce k -8 °C. Denní teploty se pak vyšplhají až k +5 °C.

V období od 11. do 20. února bude převážně oblačno až zataženo s občasným sněžením. Stále bude ve středních a nižších polohách sněžení přecházet v déšť. Teploty se o něco zvýší. Ranní teploty se budou pohybovat od +2 do -4 °C. Denní teploty se budou pohybovat od -1 do +6 °C.

Předpověď Dagmar Honsové prakticky potvrzuje i Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Jeho odchylky v predikci počasí jsou jen minimální.

hory
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.