Slavík a Slavík
ilustrační foto: pixabay.com

Slavík a Slavík

3. 10. 2019

Bylo to v roce 1965 a já jsem se vrátila domů ze školního výletu. Na stole mě čekala obálka s fotografií a věnováním - sl. Helence upřímně Karel Gott. Panu Gottovi jsem totiž poslala žádost o fotograffi a moje radost po jejím obdržení neznala mezí.

Fotku jsem vložila do celofánu, aby se nepoškodila, a mám ji dodnes. Samozřejmě je mi líto toho, čím si  zpěvák a jeho rodina prošla. Naděje se střídá se zklamáním a pak přijde chvíle, kdy si uvědomíte, že konec je blízko.

Sama jsem to vše prožila docela nedávno, kdy nás opustil v 64 letech můj manžel. Rakovina. Manžel se vyučil  jako p. Gott elektromontérem. Byl to velice slušný člověk, pracovitý, miloval svou rodinu. A přesto se něčím od pana Gotta lišil. Byl to "obyčejný" člověk. 

Moc bych přála všem nemocným, aby zdravotníci nedělali rozdíly v přístupu ke Zlatým slavíkům a Slavíkům. Můj manžel se jmenoval Z. Slavík. Nikoliv Zlatý, ale Zdeněk. Byl nemocný zhruba ve stejné době jako Karel Gott. V propouštěcí zprávě manžela jsem se dočetla, že na pacientovi nezáleží, je jedno, jakou bude mít péči, protože stejně brzy zemře. Co následovalo, popisovat nebudu.

Ale asi tušíte, co chci napsat na závěr. Prosím, aby zdravotníci nedělali rozdíl mezi pacienty, aby se ke všem chovali se stejnou úctou a empatií. Pacienti a jejich nejbližší doufají, že u nich najdou pomoc a pochopení. Tak jako oba Slavíci a jejich rodiny. Bohužel, ne vždy je v životě vše fér.   

 

Karel Gott Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%