Výlet do Jeseníku na vernisáž výstavy  "ČESKO OČIMA SENIORŮ"
FOTO: autorka

Výlet do Jeseníku na vernisáž výstavy "ČESKO OČIMA SENIORŮ"

10. 10. 2019

Ve čtvrtek 3. října jsem využila pozvání Zdenky Žichovské a rozjela jsem se s kamarádkou na vernisáž výstavy fotografů z "íčka". Už samotná cesta vlakem do Jeseníku se nám moc líbila. V podhůří Jeseníků je hezká příroda, obzvlášť teď na podzim, kdy se lesy začínají krásně zabarvovat. Musely jsme vyjet rychlíkem z Hulína docela brzy zrána, do Jeseníku jsme dorazily v 9 hod. Do divadla to z nádraží nebylo moc daleko, tak jsme začátek vernisáže v 9.30 hod v pohodě zvládly. 

Vernisáž začala hezkou básničkou, potom se ujal slova pan Raška, který představil portál i60, naše fotografy, a poděkoval Zdeničce za pomoc při organizaci výstavy. Účast na vernisáži byla velká a všem se vystavené fotografie moc líbily. Snažila jsem se vyfotografovat si některé pro inspiraci a pro dokumentaci k tomuto článku, ale světla se ve skle hodně odrážela, proto se omlouvám autorům za zhoršenou kvalitu jejich fotek. 

Protože v Jeseníku začínala akce "Dny seniorů", pokračoval v divadle zajímavý kulturní program určený hlavně pro ně. Na pódiu se vystřídaly hudební a taneční skupiny, nechybělo vystoupení dětí z mateřské školky, ukázka jógy a přijeli i hosté z Polska - pěvecká skupina Wrzos. Program se nám taky hodně líbil.

Potom nás Zdenička doprovodila na procházce městem a lázněmi Jeseník. Zaujalo nás nové moderní kulturní centrum s prostornou knihovnou. Ve městě informační centrum, budova radnice a muzea, krásně opravená škola v dřívějším klášteře. 

Třešničkou na dortu byla návštěva  a prohlídka lázní na kopci nad městem. Kafíčko a zákusek v Priessnitzově lázeňském domě završilo příjemně strávený čas s milými kamarádkami.

Určitě se v létě do Jeseníku vrátíme a budeme se brouzdat lázeňskými potůčky, od čehož nás odradilo ne zrovně teplé podzimní počasí. Doporučuji všem "íčkařům" návštěvu tohoto krásného koutu naší Moravy.  

Hodnocení:
(5.1 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.