Přehlídka VerMi,z.s.
FOTO: autorka

Přehlídka VerMi,z.s.

10. 10. 2019

Včera se konala v Solnici Módní přehlídka pro zdravotně postižené. Tentokrát to byl již pátý ročník. Výtěžek akce je věnovaný vždy jednomu postiženému. Včera to bylo pro Aničku z Pohoří.

Večer jsme si báječně užívali. Celým večerem nás provázela Jako vždy Eva Králová s vydatnou pomocí Tomáše Löbla. Vzájemně se dokonale doplňovali, a tak večer probíhal ve veselé náladě a bylo dost věcí k zasmání, aniž by to bylo vtíravé.

Jako první byly představeny modely od návrhářky Marty Musilové, byly to společenské a svatební šaty, ani na pány nebylo zapomenuto, obleky byly elegantní.

Dalším, kdo nám představil návrhy ze své dílny, byl již tradičně Martin Zach. Jeho modely byly převážně určené vozíčkářům. Právě jim byla kolekce určená, protože oblečení je dotované. Abych vysvětlila slovo dotované oblečení. Pan Zach má sponzory ve výrobcích látek, a tak šijí z kvalitních a laciných látek. Oblečení je určené pro všechny, ne jen pro vozíčkáře, ale i pro ty, co mají zájem o hezké sportovní oblečení.

Jako poslední se nám představily modely společenských šatů a pánských obleků.

Na molu se objevili vedle zdravých modelek a modelů i modelky a modelové na vozíčku, abychom viděli, jak jim to sluší, protože i oni chtějí být hezky a moderně oblečeni.

Přehlídku zpestřovala živá hudba, zahrála kapela Koala party band a Tomáš Löbl nám zazpíval pár písní.

Na závěr byl předán šek mamince malé Aničky z výtěžku akce. Sešlo se nás v hledišti skoro 400 a vybralo se 161000, které byly celé,předány mamince malé Aničky.

Měla bych pochválit i firmy s pohoštěním, které taky darovaly nemalou částku na sbírku. Jedna firma darovala šek samostatně v hodnotě 20000, a tím se výtěžek celkem vyšplhal na částku 181000.

Přejeme mamince, aby mohla přizpůsobit bydlení pro Aničku, aby se jim lépe žilo a  zbylo i pár korun i různé pomůcky, které přispějí k rozvoji pohybu Aničce.

Fotky musím dát na několikrát. Některé jsou zdařilé, jiné méně. Nový foťák má tvrdou spoušť a ještě jsem si na ni nezvykla,

Můj příběh
Hodnocení:
(5.2 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%