Jak bude vypadat můj funus?
Foto: pixabay.com

Jak bude vypadat můj funus?

11. 10. 2019

Nevím, jestli budu na tomto světě rok, tři, pět či více. Na prahu sedmdesátky má člověk tendenci zamýšlet se nad tím, co jej ještě čeká, a také, co bude, až vydechne naposled. Rozloučení s největší českou celebritou mě ale hlavně nutí přemýšlet nad tím, jaký bude můj funus.

Kde se můj pohřeb bude konat? Kolik přijde lidí? Co mi zahrají? Do jakého hrobu mě uloží? A hlavně, mohu mít i já pohřeb se státními poctami?

Když si v rychlosti promítnu svůj život, mohu bez ostychu říci, že jsem nijak zásadně nezhřešil. Byl jsem slušným a poměrně i pilným žákem a studentem, k dívkám a později ženám jsem se choval s úctou.

Nikdy jsem nebyl svazákem a neměl jsem ani rudou knížku, ačkoliv mě lámali o sto šest, a na postup v kariéře jsem tak mohl zapomenout.

Vychoval jsem s milou ženou tři skvělé děti, snažím se vštípit slušné chování a gentlemanství i do svých vnuků. Žiju s pokorou, jím střídmě, třídím odpad, šetřím vodou, zasadil jsem několik stromů, na nákupy nepoužívám plastové obaly.

Na daních, dodavatelům vody a energií, mobilním operátorům, pojišťovnám jsem  odvedl slušnou porci peněz, nikdy jsem se nezadlužil, nezpronevěřil, nic neukradl.

Chodím k volbám, zajímám se o věci veřejné, neudával jsem ba ani nepomlouval sousedy, pomáhám mladým ženám s kočárkem, starším ženám s těžkou taškou, chodím slušně oděn, holím se každý den, po holení myji umyvadlo, při močení zvedám prkénko...

Nikdo mě sice nezná, přesto si myslím, že bych si také zasloužil funus s nějakými těmi poctami. Nebo ne? 

 

Další články autora najdete na jeho blogu Glosář tuctového důchodce.

Karel Gott
Hodnocení:
(5 b. / 24 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.