Fotoreportáž: Říjen v podzimních tónech
Foto: autorka

Fotoreportáž: Říjen v podzimních tónech

3. 11. 2019

Měsíc říjen byl pro mne pořádně hektický a nabitý událostmi. Začal sice odpočinkovým pobytem v Bialce Tatrzanské v Polsku, ale po návratu domů jsem odpočívala dál, a to z donucení. Po pár dnech nade mnou zvítězila viróza, která na mě přeskočila od spolucestující v zájezdovém autobusu. Úplně ji citím, mršku (virózu, ne tu paní), jak mi skáče za krk, zasekne se drápkem a drží a drží. A já kašlu, potím se a nadávám. Venku krásné babí léto a babi Elenka v posteli s horečkou. Dokonce musím vynechat i první přednášku U3V.

Ale už jsem z toho venku a 16. října se jedeme nechat hýčkat a rozmazlovat do rožnovských pivních lázní. Čas od času by si to rozmazlování a hýčkání zasloužil každý z nás.

Další očekávanou událostí je kratičká návštěva kamarádky z daleké Roudnice. Těším se, jen se obávám počasí. Ale sv. Petr mě má rád, obloha je po oba dva dny modrá jako na Jadranu, teploty příjemné, bez větru a plískanic. Zafunguje náhoda v podobě kamaráda a bývalého spolupracovníka s taxíkem. Vezeme se jako královny do Priessnitzových lázní vysoko nad město Jeseník. Jsme tři, Alena, Zdenka a Elena.
A je nám spolu hezky, tedy alespoň mně je s nimi hezky. Užíváme si krásného dne. Brodíme se spadaným zlatým listím a libujeme si, že vysavač na listí je někde daleko za námi. Druhý den máme ještě celé dopoledne. Taxík nás znovu vyveze nad město, tentokrát na Křížový vrch. Mokrým listím ozdobeným jinovatkou, která se na sluníčku mění v krůpěje rosy, se vydáváme dolů do Jeseníku. Smetanovy sady, Villa Regenhart, náměstí, oběd a blíží se čas odjezdu. A to nám zbývá na příště Karlova Studánka, výšlap na Praděd, Rejvíz, Zlaté jezero …

Dny utíkají, střídá se mlhavo se zlatými slunečními rány. Ta mám nejraději. Ale i mlhy mají své kouzlo.

Blíží se konec měsíce. Moje narozeniny. A já si přeju návštěvu zoo Ostrava. A v tom je na chatu íčka výzva od děvčat z Ostravy. Přijeďte, půjdeme do zoo. Neváhám a hlásím se. Byly jsme čtyři a užily jsme si to. Mirko, Eliško, Helenko, děkuji.
Poslední říjnové ráno nás zaskočí pořádným mrazem. Nastává čas teplého oblečení, čajíčků a rýmiček.

Ať vás nic nepříjemného nepotká. Možná vás zahřeje některá má fotografie, těch slunečných je v tomto paklíku docela dost.

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 19 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%