Štefan Margita potěšil svým vystoupením onkologické pacienty i zdravotníky, kteří o ně pečují
Dialog Jessenius

Štefan Margita potěšil svým vystoupením onkologické pacienty i zdravotníky, kteří o ně pečují

13. 11. 2019

Benefiční koncert operního pěvce Štefana Margity po roce opět rozezněl prostory kostela svatých Šimona a Judy v Praze. Na konci října zde v rámci projektu „Klobouk dolů“ vzdal hold onkologicky nemocným pacientům, jejich blízkým i zdravotnickým pracovníkům.

Říjen je totiž každoročně měsícem, kdy se připomíná boj proti rakovině prsu. S cílem podpořit onkologické projekty se v jeho závěru uskutečnil právě tento charitativní koncert, jehož hlavní hvězdou byl uznávaný tenorista Štefan Margita. Společně se sopranistkou Kristýnou Vylíčilovou představil skladby Schuberta, Mozarta, Čajkovského a dalších. V podání mladé pěvkyně zazněly i známé muzikálové skladby od A. L. Webbera.

Koncert pod názvem „Klobouk dolů“ společně organizovaly již třetím rokem společnosti Dialog Jessenius a Projekt 35. „Tímto způsobem jsme chtěli poděkovat všem zdravotníkům – lékařům i sestrám, kteří pomáhají onkologickým pacientům v jejich nelehkém boji,“ vysvětlila Michaela Tůmová, ředitelka Dialog Jessenius, o.p.s. „A zároveň chceme ocenit a podpořit i přímo onkologicky nemocné.“

V průběhu večera na pódiu promluvil i ministr zdravotnictví Adam Vojtěch. Štefan Margita také již tradičně předal společně s finančním ředitelem společnosti Editel, Karlem Janouškem, profesorce Petře Tesařové pro společnosti Dialog Jessenius a Projekt 35 šek na padesát tisíc korun. Finanční částka poslouží na podporu časné diagnostiky onkologických onemocnění. „Dokud mi bude sloužit hlas, rád vždy na této akci vystoupím,“ slíbil přítomným Štefan Margita, který během vystoupení zavzpomínal písněmi i na zesnulého Karla Gotta a úctyhodné 88. narozeniny Hany Hegerové.

Výtěžek z koncertu bude věnován na podporu projektu Centra informací pro onkologické pacienty, který provozuje společnost Dialog Jessenius v prostorách Fakultní nemocnice Motol.

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.