Westfield Chodov zve osamělé lidi ke štědrovečerní tabuli
FOTO: Westfield Chodov

Westfield Chodov zve osamělé lidi ke štědrovečerní tabuli

4. 12. 2019

Podle staré české tradice na štědrovečerní tabuli prostíráme vždy o jeden talíř navíc. Je pro nečekaného hosta, který by se z nějakého důvodu mohl objevit u našich dveří. Třeba i proto, že nechce trávit Vánoce sám.

Westfield Chodov má dveří skutečně mnoho, a proto pro osamělé duše prostře na Štědrý večer talířů celkem sto.

Ne každý z nás má možnost oslavit Vánoce v kruhu svých nejbližších přátel a rodiny. Minulý rok se proto 24. prosince po zavírací době ve Westfield Chodov poprvé podávala speciální vánoční večeře. Ke štědrovečerní tabuli tehdy zasedla zhruba čtyřicítka lidí, kteří by jinak Vánoce trávili v osamění nebo si vánoční veselí podle svých představ zkrátka nemohli dovolit. Mnoho z nich tak opravdovou vánoční atmosféru zažilo po dlouhé době nebo dokonce úplně poprvé. Hosté si užili dobrou večeři, příjemné posezení, živou hudbu a drobný program včetně nečekané návštěvy Vladimíra Kratiny a Haliny Pawlovské.

Specifikem naší štědrovečerní večeře je to, že se koná skutečně přímo na Štědrý večer. To se nám daří díky pomoci řady dobrovolníků i některých nájemců a partnerů této dobročinné akce,“ přibližuje průběh večera Petra Valentová, marketingová manažerka Westfield Chodov.

Pomozte rozdávat radost
Po loňské povedené premiéře jsou ambice centra pro letošek zase o něco větší. Vánoční atmosféru by zde rádi zprostředkovali hned stovce hostů, kteří by jinak Štědrý večer neslavili nejspíš vůbec. Z loňské zkušenosti také vyplynulo, že paradoxně největším oříškem je oslovení hostů, pro které je celá štědrovečerní akce určena.

Problém osamělých lidí totiž často spočívá i v tom, že o jejich samotě tuší jen jejich nejbližší okolí. Sousedé odvedle, pečovatelky nebo třeba jen poštovní doručovatelé.

„Přihlásit se ke štědrovečerní večeři může každý. Finální stovku hostů pak náš tým z přihlášených vybere v závislosti na konkrétní situaci každého z nich. U stolu se pak sejde stovka lidí s různými osudy, z různých komunit a prožijí večer společně. S pozváním hostů nám může pomoci i veřejnost,“ vysvětluje Marcela Hrdličková, ředitelka Westfield Chodov.

Tipy na hosty štědrovečerní večeře mohou lidé zasílat na emailovou adresu stedryvecer@westfieldchodov.com nebo prostřednictvím facebookového profilu centra. Na stejné kontakty se lze obrátit také v případě zájmu o dobrovolnickou spolupráci i firemní partnerství akce.

 

Vánoce
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.