Trojlístek mých nejsilnějších letošních zážitků s i60
Foto: autorka

Trojlístek mých nejsilnějších letošních zážitků s i60

10. 12. 2019

I když jsem díky editorské práci spjata s naším portálem vlastně každodenně, přesto jsou zážitky, které nad tento někdy až stereotyp vyčnívají. A o ty se s vámi coby spoluúčastníky chci podělit.

Zážitek č. 1 - oslava mých kulatých narozenin
Jak asi většina ví, letos v dubnu jsem oslavila ne zrovna mladistvé jubileum. Důvod k radosti to však rozhodně byl. Rozhodla jsem se, že bych své kulatiny oslavila ráda i s lidmi, které mám vedle své sestry vlastně jako jedinou rodinu, a to jsou čtenáři portálu i60. A tak jsme s Honzou uspořádali menší oslavu v našem Pražském kreativním centru. Té vévodil recital písní Lubomíra Müllera na texty mých různých básniček. Lubomíra před několika lety zaujaly mé verše na i60, z veršů se zrodily písně a z písní recital. Myslím, že to byl pro všechny přítomné silný zážitek. V závěru recitalu mi Honza věnoval své překvapení - vydanou sbírku veršů, s níž jsem nepočítala. A pak už se mohlo vesele a nenuceně slavit. Ti, kteří se oslavy nezúčastnili, mohli dodatečně zažít recital natočený na video.

Zážitek č. 2 - sraz i60 v Kořenově v Jizerských horách
Od roku 2014 jsem se zúčastnila všech srazů i60. Myslím, že tento byl pro mě nejzdařilejší. Nečekaná Jindřina nabídka a rychlé vyřízení ubytování. Krásný horský kraj, příjemné počasí, bezvadná parta lidí, zábavný program, hezké výlety. A jako třešnička na dortu konečně zase jednou jízda na motorce. Jsme lidi různých povah, bydlišť, osudů, někteří více, jiní méně zábavní a společenští. Ale zde to vyznělo jako jedno velké společné "íčko".

Zážitek č. 3 - dovolená v Albánii
Opět začnu tím "Jak asi většina ví....", jela jsem koncem září už pátý rok za sebou na zájezd do Albánie. A tam mě postihl zážitek velmi nepříjemný, a sice silné zemětřesení, v jehož epicentru jsme se ocitli, dne 21. září kolem 16 hod., se zopakovaným záchvěvem v noci na 22. září. Díky nešťastné okolnosti, že jsem se nacházela právě v 5. patře hotelu, zatímco téměř všichni byli venku, v moři, na pláži, na výletě, mě tato událost zasáhla bohužel ze všech nejvíce. Chci ale říct, že si hluboce vážím toho, jak mi mnoho lidí, jakmile se zpráva dostala na portál, drželo palce a psychicky mě povzbuzovalo. Na chatu i soukromými maily a esemeskami. Byl to krásný pocit, vědět, že na to nejsem sama.

A jsme u toho, čím se asi náš portál skutečně odlišuje od různých webů, na nichž probíhají debaty mezi neznámými lidmi, kteří netouží se poznat. U nás, tedy užšího kruhu, který už se zná, je běžné sdílet radost, ale právě tak samozřejmé mít o druhého obavy a pomoci mu, když to je možné.
To je můj nejsilnější zážitek s i60 v tomto roce a pevně doufám, že to tak zůstane i do budoucna, má náhradní rodino. Díky.

 

Za fotografie z oslavy děkuji i sestře Marcele.

Soutěž Můj zážitek s i60 2019
Hodnocení:
(5.1 b. / 26 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.