Spálený oslavu sedmdesátky
nechystá, prý není co slavit

Spálený oslavu sedmdesátky
nechystá, prý není co slavit

4. 11. 2012

Multiinstrumentalista, skladatel a textař Jan Spálený, který 4. prosince oslaví sedmdesátiny, připravil pro fanoušky čtyři desky se svými staršími písněmi. Nové album, speciální koncerty nebo narozeninové akce však nezaměnitelný bluesman nechystá. „Vůbec nic takového. Nepokládám to za nějak mimořádné výročí. Za to, že jsem se ho dožil, nemůžu a není na tom co slavit,“ řekl ČTK Spálený.

Bratr známého popového zpěváka Petra Spáleného nedávno vydal živé koncertní album Panenko skákavá, které se světoznámým trumpetistou Michalem Gerou a se svým synem Filipem Spáleným (tuba, baskytara) natočil na památném místě, v poutním kostele Navštívení Panny Marie ve Skokách.

„Pro mě to byl životní zážitek. V publiku byla naprosto rozdílná společnost, někdo přišel na muziku, jiný na mši, a já jsem moc rád, že jsem tenhle koncert udělal,“ uvedl Spálený.

Příští týden pak Supraphon nabídne komplet tří desek s názvem Sedmdesát, které obsahují nezvalovský komplet Edison a Signál času, dvě Spáleného zásadní sólová alba Já se tě nevzdám a Asi v tom bude nějakej háček a úryvky z alb Havran, ... ještě jednou si vrznout, Zahrada v dešti a Vytopená dáma. Nové album však na obzoru není.

„Snažím se teď skloubit koncertní aktivity s leteckým modelářstvím, kterému se věnuju již mnoho let. Skládání nových písní neplánuju. Píšu, když mám na to chuť a mám o čem. Teď jsem vydal hodně energie a plánuju spíše příští modelářskou sezonu,“ sdělil Spálený, který na konci tohoto roku skončí ve funkci hudebního dramaturga Českého rozhlasu. Končí jeho externí spolupráce v rámci Big Bandu Českého rozhlasu, který bude v příštím roce nahrazen Big Bandem Gustava Broma v čele s Vladimírem Valovičem.

Jan Spálený se narodil 4. prosince 1942 v Praze. Vystudoval Pražskou konzervatoř jako tubista a od roku 1984 hraje se skupinou ASPM, kterou založil spolu s Petrem Kalandrou. Mediálně známější bylo jeho působení v Apollobeatu na konci 60. let s bratrem Petrem Spáleným. Své první sólové album Edison vydal v roce 1978, poslední studiové album s ASPM Zpráva odeslána natočil před dvěma lety.

hudebníci výročí
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.