Věnujte se mnou tichou vzpomínku osobnostem, které letos odešly do uměleckého nebe

Věnujte se mnou tichou vzpomínku osobnostem, které letos odešly do uměleckého nebe

26. 12. 2019

Vánoce jsou časem radosti, setkání, ale také vzpomínek na osoby blízké a našim srdcím milé. Zavzpomínejte se mnou na známé české osobnosti, které nás opustily v roce 2019.

Koncem ledna přišla zpráva o smrti herečky Marie Kyselkové, známé jako Princezna se zlatou hvězdou. Představitelce princezny Lady bylo 83 let.
Jen pár dní nato do hereckého nebe odešel herec Luděk Munzar(85 let).

ludek-m.jpg

Začátkem února odešla další legenda českého filmu - Václav Vorlíček. Bylo mu 88 let.
Herec Petr Oliva, jenž propůjčil hlas Robertu Redfordovi, Pierru Richardovi či Bodiemu z britského seriálu Profesionálové, zemřel také na začátku února v 75 letech.
V únoru nás také opustil filmový loupežník z pohádky Lotrando a Zubejda pan Jiří Pecha (74). Domovskou scénou měl v brněnském divadle Husa na provázku, diváci jej znají také z filmů jako Pupendo, Musíme si pomáhat nebo Anděl Páně.

jiri.jpg

Konec února přinesl zprávu o smrti Jiřího Pomejeho (54). Herec a dabér podlehl vleklé rakovině.
Krátce před svými 89. narozeninami začátkem března zemřela asi naše nejmenší dospělá herečka Aťka Janoušková Fanoušci její hlas znali především z pohádek Včelka Mája, Příběhy včelích medvídků nebo Broučci.

atka.jpg

Jako rána z čistého nebe byla zpráva o úmrtí šiřitele pozitivní nálady a největšího českého šoumena Daniela Nekonečného, bylo mu teprve 52 let..

dani.jpg

V květnu odešel do hereckého nebe Pan Herec Václav Postránecký (75). Herec poslední měsíce trávil v nemocnici, zesnul obklopen rodinou.

vaclav.jpg

V červenci nás opustil herec a kaskadér Zdeněk Srstka ve věku 83 let. Známý byl např. z filmu Marečku, podejte mi pero!, odkud pochází nestárnoucí hláška „Hliník se odstěhoval do Humpolce“.

zdenek.jpg

První říjen se zapsal černým písmem do srdcí fanoušků Karla Gotta, který zemřel dva měsíce po svých 80. narozeninách. O tom, že s nemocí bojuje, zpěvák informoval krátce předtím, než doma na Bertramce obklopen blízkými vydechl naposledy.

karel-3.jpg hrob.jpg
Jen osm měsíců po manželovi Stanislavu Milotovi zemřela začátkem října Vlasta Chramostová ve věku 92 let. Diváci si ji nejvíce pamatují ze snímku Spalovač mrtvol a Je třeba zabít Sekala. Od 50. do 70. let působila v Divadle na Vinohradech. Po podpisu Charty 77 nesměla hrát, na jeviště se vrátila až po roce 1989.
Janu Drbohlavovou (78) si fanoušci budou pamatovat především jako „zubatou“ učitelku Peškovou z filmu Dívka na koštěti nebo paní Hermannovou z Arabely.

Děkuji, že jste si se mnou vzpomněli.

 

osobnosti
Hodnocení:
(4.9 b. / 19 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%